Ocena igre: FIFA 21

Oboževalci najbolj popularne športne igre imajo vsako leto isti problem. Dobro vedo, da FIFA ne bo pretirano drugačna, jo kupijo, norijo zaradi premalo izboljšav in to ponovijo naslednje leto. Kaj je enako? Vsako leto kupijo novo FIFO in ne gre jim (nam) zameriti. FIFA je pač FIFA in enako je z letošnjo FIFA 21. Kaj pa, če je letos kaj drugače?

Kot bi rekli Angleži: »Nogomet prihaja domov.« In letos bo zaradi omejitev odhodov od doma nogomet prišel na naše ekrane. FIFA 21 pa je presenetila in to storila veliko boljše kot leta poprej. Že na začetku pa bom povedal naslednje. Sprememb ni veliko, ampak so pravšnje, da iz nove FIFE ustvarijo morda celo najboljšo do zdaj.

Nogometne tekme

Tekma je veliko bolj povezana, prav tako tudi nogomet sam. Tvoji soigralci so pametnejši in to pokažejo s tekmo brez žoge in pozicioniranjem na igrišču. Podajanje je bolj tekoče in sovpada z dejansko kakovostjo igralcev. Še vedno pa se zgodijo smešni trenutki, predvsem pri prekrških in padcih. Ampak to je že značilnost in ne napaka. Velik napredek, ki se na začetku zdi kot obupna sprememba, pa je obramba. Če uporabljaš bolj zahteven slog igre, boš letos užival veliko bolj, saj je braniti težje kot prejšnja leta. Veliko tega sloni na branjenju mož na moža, ki je le milisekundo stran od prekrška. Kot pravijo pa je obramba najboljši napad. Nekaj časa boš potreboval, da se navadiš na novo obrambo, ampak se ti bo to povrnilo v napadu. Veliko bolj realističen napad resda včasih pomeni napako tvojih igralcev, a obenem pomeni tudi napako nasprotnika. Gol lahko zadeneš iz vseh možnih položajev, kar je tako, kot v resnici. Z odlično taktiko in podajanjem lahko prideš tik pred nasprotnikov gol, tudi če si na zelo zahtevnem nivoju. To in še tiste podrobnosti, na katere smo bili navajeni že v prejšnjih izdajah. Edina razlika je v tem, da so zdaj še bolj podrobne.

FIFA 21 ima nov videz

Ultimate Team predstavi le malo novega

O paradnem konju igre sploh ne bi izgubljal preveč besed. Ultimate Team letos dovoljuje, da se skupaj s prijateljem zoperstavita nasprotnikom, odpirata paketke in opravljata naloge. Osnove UT ostajajo enake, kar pomeni, da imajo prednost tisti, ki porabijo več denarja. Nekaj novih adutov pa vseeno je in ti so precej zabavni. Svoj stadion lahko spreminjaš po mili volji, enako tudi navijače. Logo kluba lahko spremeniš v katero koli fotografijo. Za tiste, ki veliko časa preživijo v UT, so ti dodatki svež veter, ki prinese malo več zabave.

Volta je spet zanimiva. Kar ji manjka v globini same igre, nadomesti z izjemno zabavo. Predvsem bo vedno napeta igra, če boš igral proti prijateljem oziroma pravim nasprotnikom. Verjamem, da se bo z leti tudi ta aspekt popravil in poglobil.

Career Mode in druge večje spremembe

Največja in najboljša sprememba pa je Career mode, ki je najboljši do zdaj. Po navdihu Football Managerja, lahko skačeš iz simulacije tekme čisto po želji. Tvoja odločitev je, če boš zaupal svoji ekipi, da lahko tekmo zdrži do konca. Velik napredek je tudi pri podobi Player Developmenta, ki dovoljuje veliko več. Igralce lahko »spremeniš« v čisto vsak položaj na igrišču, kar pomeni sprememba napadalca v vratarja, če bi to želel. Podobno spremembo je doživel tudi Pro Clubs, ki ti dovoljuje spreminjanje tvojih AI soigralcev.

FIFA 21 | Official Gameplay Trailer

FIFA 21 ni predstavila nekih megalomanskih sprememb v sami igri, ampak le manjše. In točno te manjše spremembe v več aspektih igre jo naredijo najboljšo do sedaj. Bolj zahtevna obramba, atraktiven napad in tekoča igra ustvarijo boljše tekme in več zabave. Spremembe v Career Mode, Ultimate Team in Pro Clubs pa jo povzdignejo še en nivo višje in ocena je jasna. FIFA 21 je obvezen nakup za vse oboževalce igre.

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
FIFA 21
8,8
Prejšnji članekKako dobro poznamo pokojninski sistem v Sloveniji?
Naslednji članekŽenske se tudi v tenisu ne ognejo nižjim plačam

Urednik portala Student.si

ocena-igre-fifa-21FIFA 21 ni predstavila nekih megalomanskih sprememb v sami igri, ampak le manjše. In točno te manjše spremembe v več aspektih igre jo naredijo najboljšo do sedaj. Bolj zahtevna obramba, atraktiven napad in tekoča igra ustvarijo boljše tekme in več zabave. Spremembe v Career Mode, Ultimate Team in Pro Clubs, pa jo povzdignejo še en nivo višje in ocena je jasna. FIFA 21 je obvezen nakup za vse oboževalce igre.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.