Ocena igre: PES 21 – Season Update

PES 21 je najnovejša nogometna igra s strani Konamija. Problem vseh športnih iger je ne dovolj hitro napredovanje iz leta v leto. Mletje istega stroja se ponavlja že nekaj let, obenem pa močno napredovati ne more. Tu pa vstopi PES, ki je igro pustil enako lanski izdaji in s tem roko na srce zadel blizu sredinski točki tarče. Se ti bo nakup izplačal?

Bolj napoved za naslednje leto kot letošnji hit

Lanski PES 20 je predstavil nekaj novosti. Novi koti kamere, driblingi in Master league. Ko se je ta igra primerjala z njeno predhodnico (PES 19) je bila razlika opazna. In kar se vsega tega tiče je PES 21 popolnoma enak dvajsetki, z izjemo nekaj barv in pisave črk. Ker veliko časa za letošnji Update ni porabil, bo imel veliko več časa za PES 22, ki izide čez eno leto. Zares zanimiva taktika. Pod imenom Season Update je Konami postregel z novo igro, ki je pravzaprav stara, a z malenkostnimi popravki. Beseda malenkostni se nanaša le na menije in možnosti igranja (game modes). A ko govorimo o sami igri in igranju, je PES 21 ogromen napredek, ki pa mu samo še malo manjka do popolnosti. Ko stopiš na igrišče, vse to izgine in se pojavi nekaj drugega. In tu ne mislim komentiranja, ki je še vedno bolj pri dnu lestvice kakovosti.

PES 21

Tekma sama

V napadu je tempo počasnejši in to govori v dobro sami »tekmi«. Igralci imajo tako boljši odzivnejši občutek in vse poteka veliko bolj naravno. Težava pri lanskoletnem PES-u je bila ta, da so bile slabše ekipe v določenih trenutkih veliko boljše od tvoje. Bayern proti Brightonu ne bi smela biti vsakič tako naporna tekma. Hkrati pa se z veliko bolj resnično igro dogajajo tudi napake igralcev in to pripomore k temu, da je letošnji PES veliko bolj imerziven kakor predhodni. Napačna in premočna podaja ali strel. Napadanje tako od tebe zahteva več pozornosti in natančnosti. Preigravanje pa je tisto, kar še vedno potrebuje največ dodatkov, saj PES še vedno vztraja pri svojem načinu. A za tiste, ki to hitro osvojite, to ne bo prevelika težava. Ko to osvojiš, bodo krilni igralci noro zanimivi in te nagradili z veliko navdušenja.

Obramba pa je tisto, pri čemer vsi postanemo bolj napeti, zlasti če igramo proti veliko boljšemu nasprotniku. Prostor se zaradi razlike v kakovosti ekip veliko hitreje odpira in ponuja več priložnosti nasprotniku. Če pa si navdušenec nad bunkerjem, potem z obrambo načeloma ne bi smel imeti težav. Kvečjemu bo igra tu na tvoji strani. Manjša težavica, ki je pri dvajsetki hitro prerasla v frustracije, so bili igralci, ki so se zadevali med seboj. To se tudi letos dogaja, a se igra odzove veliko hitreje in tako ni tistih odvečnih dveh sekund, ko igralec ne ve, kaj mora početi. Sodnikov in njihovih odločitev ne mislim pretirano komentirati, čeprav so malo izboljšali same odločitve. To pa je del igre, ki ga ne bo nikoli mogoče ukrotiti, saj bodo daljinci še vedno leteli po sobah.

eFootball PES 2021 Season Update - Full Match Gameplay 4K

MyClub

Konamijev odgovor na Ultimate Team je MyClub, ki je ostal isti z eno majhno izjemo. Zdaj lahko že od začetka igranja pridobiš veliko bolj kakovostne igralce in si takoj bolj konkurenčen. Možnosti so vedno odprte, saj letos ponuja tudi igralce v določenih obdobjih svoje kariere (primer: Cristiano Ronaldo v Manchester Unitedu). Za vse tiste, ki pa to igrate že od lanskega leta pa bo to bolj slabost.

Licence so hudič

Tako PES kot FIFA se že od svojega začetka borita z licencami, na katerih sloni njihova igra. Game modi, klubi, države in tudi igralci lahko ponekod manjkajo in tako popolne lige in igre ni. Vseeno pa je PES svoj videz še izboljšal in razširil osebne stile igralcev na več klubov, ne le glavne.

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
PES 21: Season Update
8,3
Prejšnji članekOcena filma: Gmajna
Naslednji članekKoronavirus lahko v določenih pogojih preživi do 28 dni

Urednik portala Student.si

ocena-igre-pes-21-season-updatePES 21 je zanimiva taktika Konamija. Svojim oboževalcem je dodal le sezonski dodatek, ki igri močno pripomore, obenem pa dal sebi več časa za PES 22. Samo igranje je napredovalo v praktično vsem, a to za tiste, ki imajo lanskoletni PES, ne bo dovolj. Če pa si nov kupec, potem je PES 21 odličen zate.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.