Pivske igre, ki jih mora poznati vsak študent

The beer taps in a pub. nobody. Selective focus. Alcohol concept. Vintage style. Beer craft. Bar table. Steel taps. Shiny taps. Glass of beer
Foto: master1305 iz iStock

Pivske igre predstavljajo velik del študentskega življenja, saj so zabaven način druženja (in pijančevanja). V uredništvu seveda ne podpiramo alkoholizma, se pa strinjamo, da študentskih dni brez alkohola ni. Torej: študent, dobrodošel v pivske igre 101.

Avtobus

Avtobus je pivska igra s kartami. Na mizo se položi karte v več nadstropno piramido, vsak igralec pa v roko dobi 5 kart. Vsakič, ko se odpre ena karta v piramidi in ima nekdo karto enake številke, lahko soigralcu naroči, naj pije. Koliko požirkov ali shotov, pa je odvisno od tega, v katerem nivoju piramide je karta. Če je ta v prvem nivoju, je en požirek, če je v petem pa pet požirkov. Na koncu tisti z največ kartami vozi avtobus. To pomeni, da mu vodja igre postavi vrsto kart, on pa mora ugotoviti, ali bo številka narobe obrnjene karte višja, nižja (ali enaka) od prve. Vsakič, ko zgreši, seveda pije. Dokler ne zadane vseh kart. Sicer pa ne svetujemo, da vozite, ko ste pijani – razen avtobus ?.

 

Bum

Ironično, da pivske igre zahtevajo eksplozivnost in napete možgane, kajne? Ta igra je še posebej usodna za vse tiste, ki ne marajo matematike in številk. S soigralci se postaviš v krog in začneš šteti pri številki 1. Pred igro se določi, na večkratnik katere številke je treba reči »bum«. Na primer za številko 3 bi igra potekala tako: »Ena, dva, bum, štiri, pet, bum …«. Če zgrešiš, seveda piješ. Čin, čin!

Nikoli še nisem …

Opozorilo, ta igra lahko hitro postane zelo osebna! Ampak vseeno, med igranjem lahko izveš veliko zanimivih stvari o kolegih. Pravila igre so preprosta. Poveš nekaj, česar še nisi naredil, na primer: »Nikoli še nisem ukradel prometnega znaka.« Kdor je to naredil, pije. Manj divji kot si, manj piješ. Kaj pa ti, bi bil trezen do konca večera ali pijan po nekaj rundah?

Beer pong

In seveda zvezda večera – beer pong, ki ne potrebuje predstavitve. Če si dober v metanju žogice in ciljanju v kozarčke, je zate mala malica. Če pa že vidiš malo križem in se ti kakšen kozarček že pozna… pripravi se, ker boš kmalu še bolj!

Če se počutiš že dovolj ali celo preveč pijanega, lahko vedno prakticiraš kakšne trike pri pitju. Pri požirkih lahko na primer delaš manjše, šote pa lahko zliješ čez ramo (če si zunaj seveda). Vedno ti pride prav tudi trening beer ponga, pa čeprav samo z radlerjem. Pomembno pa je, da se z alkoholom ne siliš, saj smo to opozorilo slišali že neštetokrat. Pa vseeno, prekomerno pitje alkohola lahko resno škoduje zdravju. Pa čin na študentska leta!

Prejšnji članekSkrb za zdrav in sijoč obraz v hladnih mesecih
Naslednji članekRazpis za nepovratno denarno pomoč študentom v stiski

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.