To je najslabša in najbolj dolgočasna igra leta?

Najbolj dolgočasna in najslabša igra leta 2023 je Skull Island: Rise of Kong
Najbolj dolgočasna in najslabša igra leta 2023 je Skull Island: Rise of Kong Foto: on steam

Le nekaj tednov nazaj je kazalo, da bo najslabša videoigra leta 2023 Gollum, ki je šokiral cel svet. Zdaj ni več na prvem mestu, saj ga je neslavno prehitela nova igra, ki nas je nekoliko presenetila. To je Skull Island: Rise of Kong, ki je bila najavljena v začetku tega poletja. Kako si je prislužila naziv najslabše igre leta?

Igra Skull Island: Rise of Kong je najslabša igra leta?

Igra King Kong iz leta 2005
Igra King Kong iz leta 2005 Foto: on imdb

Rise of Kong je prva videoigra o King Kongu po skoraj dveh desetletjih. Zadnja igra, ki je vključevala slavno velikansko opico, je bila namreč King Kong Petra Jacksona: The Official Game of the Movie, ki jo je leta 2005 razvil Ubisoft.Od takrat so oboževalci čakali na novo igro King Kong in jo 17. oktobra 2023 končno tudi dobili.

Toda na žalost je »Otok lobanj: Vzpon Konga« hitro razglašen za najslabšo igro leta, ki ne prinaša nič dobrega. Torej kaj se je zgodilo? Zakaj je ta igra tako slaba? No, zdi se, da lahko krivite založnika Skull Island.

Krivi so nemogoči pogoji razvijanja igre

Z The Verge so razvijalci iz IguanaBee – majhnega neodvisnega studia s sedežem v Santiagu v Čilu – anonimno pogovorili in pojasnili, da je založnik Skull Islanda, Game Mill, ekipi dal samo eno leto časa, da igro razvije iz nič. »Razvojni proces te igre se je začel junija 2022 in se je končal 2. junija letos. Torej enoletni razvojni proces,« je dejal eden od razvijalcev igre King Kong.

Videoigra Skull Island: Rise of Kong
Videoigra Skull Island: Rise of Kong Foto: on steam

Po mnenju drugih razvijalcev v neodvisnem studiu Game Mill – ameriški založnik številnih ne tako odličnih video iger – pogosto uporabljajo manjše skupine razvijalcev za ustvarjanje licenčnih video iger v podobno kratkem času. Razvijalci pri IguanaBee so trdili, da Game Mill ekipam ne bo zagotovil »vseh informacij« o projektu, kar je pri tem povzročilo velike frustracije in prisililo ekipe, da »improvizirajo z omejenimi informacijami«, ki so jih imeli na voljo.

Druge pritožbe kažejo, da Game Mill ni bil pripravljen zagotoviti dovolj denarja za IgaunaBee, da bi ohranil zadostno, usposobljeno osebje razvijalcev. Viri za The Verge pravijo, da je večino časa na igri delalo od dva do dvajset ljudi naenkrat. Kot bi lahko pričakovali, se je zgodil krč, ki ni popustil do konca izdelave. »Krč se je resnično začel februarja,« je dejal anonimni razvijalec. »Do konca februarja sem bil kot avtomatski pilot, ker je bilo vse upanje izgubljeno,« je še dodal.

Kot poroča The Verge so nekateri člani ekipe še vedno ponosni na to, kar so lahko poslali v svet v tako kratkem času in v takih okoliščinah, čeprav je bilo ustvarjanje težko in denar ni bil velik.

Ocene so slabe, King Kong še ni bil tako dolgočasen

King Kong še ni bil tako dolgočasen, pravijo kritiki
King Kong še ni bil tako dolgočasen, pravijo kritiki Foto: on steam

Čeprav se mnogi na ocene IGN ne ozirajo, so o tej igri zapisali: »Skull Island: Rise of Kong je grda igra, polna »bugsov«, a resnična težava je, da je v svojem bistvu preprosto dolgočasna. Ne poskuša narediti ničesar novega ali pametnega, z nespametnim bojem in nesmiselnim platformiranjem, zaradi česar je videti kot slabša različica vseh akcijskih iger zadnjih 20 let. To ni slaba igra, ki bi jo lahko igrali, da bi se ji smejali, ali ki je tvegala in žal zgrešila, ali ki ustvarja čudne kombinacije tehničnih zapletov, ki vodijo do nepričakovanih, a zabavnih rezultatov. Ne moremo je niti oklicati za frustrirajočo. Rise of Kong je sama po sebi načeloma dolgočasna igra: igra o velikanski opici, ki ji niti ni dovolj mar za to, kaj počne, da bi bila opica dejansko velikanska.« IGN je podal 3/10, GamingBolt pa 2/10 zvezdic. Skupna ocena na Metacritic je 3,9 od 10.

Skull Island: Rise of Kong - Official Launch Trailer

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNa martinovo soboto – že 20. Ljubljanska vinska pot
Naslednji članekNepričakovana odločitev Netflixa: Nič več le pretočnik

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.