Videoigra, ki so jo čakali ljubitelji Jurskega parka (Jurassic Park: Survival)

Jurassic Park Survival navdušila oboževalce franšize
Jurassic Park Survival navdušila oboževalce franšize Foto: on jurassicparksurvival

Jurski park je ena od najbolj prepoznavnih franšiz na svetu. Dve knjižni mojstrovini, šest filmov, kratki filmi, stripi in nekaj videoiger. Vseeno pa so zdaj oboževalci dobili nekaj, na kar so čakali več let ali pa kar od prvega filma leta 1993. Napovednik za AAA videoigro Jurassic Park: Survival nas z enoigralsko različico popelje v dan po tem, ko je ekipa prvega filma pobegnila z otoka. Ljubitelji so navdušeni.

Leto 2000, ko smo prvič slišali o igri Jurassic Park: Survival

Vračamo se na Isla Nublar
Vračamo se na Isla Nublar Foto: on jurassicparksurvival

Zgodovina igre Jurassic Park: Survival je dolga in naporna. Prvič je bila igra omenjena leta 2000, ko naj bi sledila dogodkom tretjega filma v franšizi. Zaradi težav med produkcijo in snemanjem filma, ustvarjalcem igre niso bili dostopne vizualne reference, zato so veliko stvari naredili kar sami.

Ampak igra je padla v vodo zaradi neplačil med podjetji. Igra se je dolgo »prodajala« kot Tomb Raider v svetu Jurskega parka, zaradi česar so bili upravičeno navdušeni oboževalci dinozavrov in širše.

Trespasser je ena najbolj priljubljenih iger v svetu Jurskega parka
Trespasser je ena najbolj priljubljenih iger v svetu Jurskega parka Foto: on imdb

Do danes o tej prvotni različici vemo kar nekaj reči. Šlo naj bi za igro preživetja za PS 2, predstavljeni pa bi bili tudi elementi, ki jih filmi niso pokazali.

Poleg otokov Isla Nublar in Isla Sorna naj bi bil predstavljen tudi tretji otok z dinozavri, skrivne organizacije in novi dinozavri. Ampak, kot rečeno, igra ni nikoli ugledala luči sveta.

Vseeno pa so, predvsem z zagonom novih filmov Jurski svet, oboževalci nekoliko prišli na svoj račun. Najbolj odmevna je vsekakor Jurassic World Evolution s svojim nadaljevanjem, ki igralcem omogoča gradnjo lastnega parka z dinozavri in drugimi bitji. Ampak želja po enoigralski igri preživetja med dinozavri je bila močna in zdaj uslišana, če smo nekoliko teatralni. Še vedno je v obstoju tisti Trespasser, ki je deloval kot nadaljevanje drugega filma v franšizi in je še vedno dobro zapisan pri ljubiteljih.

Boj z dinozavri v igri Jurassic Park: Survival
Boj z dinozavri v igri Jurassic Park: Survival Foto: on jurassicparksurvival

Datum izida igre Jurski park še ni znan

Videoigro Jurassic Park: Survival izdeluje Saber Interactive, ki je v zadnjih letih poskrbel za World War Z, SnowRunner in celo Halo ter Witcher 3.

Datum izida ni znan, vemo pa, da bo igra na voljo za PlayStation 5, Xbox Series X/S in Windows.

Znanstvenica dr. Maya Yashi, ki bo naš igralec, ko bomo skušali pobegniti z otoka
Znanstvenica dr. Maya Yashi, ki bo naš igralec, ko bomo skušali pobegniti z otoka Foto: on jurassicparksurvival

Jurassic Park: Survival, kaj vemo o igri preživetja?

Vrnite se na Isla Nublar dan po dogodkih priljubljenega filma Jurski park iz leta 1993 v izvirni pustolovščini, ki je nastajala 65 milijonov let.

Preživite razburljivo prvoosebno akcijo kot InGenova znanstvenica dr. Maya Joshi, ki se ji ni uspelo evakuirati z otoka Isla Nublar, v tej akcijsko-pustolovski igri za enega igralca in odkrijte še nikoli povedano zgodbo.

Skozi vznemirljiva srečanja izkusite čudeže in nevarnosti dinozavrov, od katerih ima vsak svoje posebno in prilagodljivo vedenje, ki ga je oživila vizija Johna Hammonda.

  • Raziščite Isla Nublar: Pustolovščina skozi popolnoma realizirano Isla Nublar, polno reaktivnih divjih živali, dinozavrov in drugih presenetljivih groženj. Od znamenitih visokih parkovnih vrat do centra za obiskovalce in naprej, Jurski park zaživi kot še nikoli prej.
  • Izognite se prazgodovinskim plenilcem: Prelisičite, pobegnite in sodelujte z ikoničnimi dinozavri filma. Uporabite svojo iznajdljivost z odvračanjem pozornosti in prikritostjo za krmarjenje po intenzivnih in nepozabnih srečanjih na potovanju, da boste preživeli nekaj najsmrtonosnejših bitij, ki so kdajkoli hodila po zemlji.
  • Preživite na otoku: Raziščite park in se soočite z njegovimi nevarnostmi. Uporabite vse vire, ki so vam na voljo, da poiščete inteligentne rešitve, da prenesete številne grožnje, ki prežijo na Isla Nublar.

Napovednik za igro Jurassic Park: Survival

Poglej si napovednik za prihajajočo igro preživetja, postavljeno v čas prvega Jurskega parka.

Jurassic Park: Survival | Announcement Trailer

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKdaj izgubim štipendijo? 7 temeljnih razlogov za izgubo štipendije
Naslednji članekNagrajene najbolj vplivne aplikacije v AppGallery
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.