Kako kreativno in unikatno zaviti darilo

Prazniki so povezani tudi z obdarovanjem. Potem ko ste darilo kupili, sledi še bolj pomembno dejanje, kako ga lepo in unikatno zaviti.

Le tako da potem lepo zaokroženo celoto in poveča njegovo vrednost. Včasih nas lepo zavito darilo bolj navduši kot sama vsebina. Vendar je to lahko prava umetnost, ki marsikomu povzroča preglavice. Zbrali smo nekaj predlogov zavijanj daril.

 

Uporabite lahko različne materiale

Kaj uporabiti, s čim začeti? Malo pobrskajte po omarah in policah, kaj imate. Za zavijanje daril lahko uporabite zelo raznolike materiale. Uporabite lahko  juto, bananin papir, navadne vrvice, natron papir, rafijo,  rižev papir, časopisni papir, stare darilne vrečke, star ovojni papir in še kaj. Za darilo z vsebino za otroke izberite papir z živimi barvami, oziroma papir s potiskom otroških motivov risanih junakov. Pri odraslih pa nekaj, kar je v povezano s hobiji osebe, ki ji darilo podarjate. Če ima rada naravo, pridejo v poštev tudi stari koledarji z motivi pokrajine ali kakšna časopisna reportaža. Če ima oseba rada živali, poiščemo motive živali.

Darilo lahko zavijemo tudi v staro bombažno majico in jo porišemo. Če je vsebina darila taka, da je to možno, jo lahko preprosto damo v steklenico za vlaganje zelenjave.

Ključno je, da imate materiala dovolj, da darilo prekrije po širini in pri straneh sega čez polovico stranske ploskve. Darilo ovijamo z natančnim prepogibanjem robov. Pazimo, da se stranice lepo med sabo ujemajo. Pri tem si lahko pomagamo z dvostranskim lepilnim trakom.

 

Pomembni so tudi dodatki

Za dodatke lahko uporabimo suho sadje, posušeno cvetje, vejice, volno, elastike, izrezke iz časopisov, starih darilnih vrečk. Preprosto oziroma minimalistično zavitemu darilu lahko dodamo veliko pentljo ali ga oblepimo z raznim materialom: vejicami, listi, zelenjem, fotografijami itd.

Pentljo lahko nadomesti tudi etiketa. Uporabimo lahko etike z oblačil, ki jih oblepimo ali prebarvamo in popišemo s kakšno dobro mislijo ali imenom obdarovanca.

 

Popestritev z napisi

Pisane črke in preproste ilustracije popestrijo enobarven papir ter darilo obogatijo z dobrimi mislimi. Najbolj priljubljen je stil, ki posnema pisanje s kredo po šolski tabli. Namesto napisa, komu je namenjeno darilo, lahko priložite fotografijo, morda celo črno-belo ali kakšno iz preteklosti. Fotografija pove več kot tisoč besed. Lahko priložite tudi fotografijo s kakšnega skupnega dogodka ali česa, kar si želi. Darilo bo tako postalo še bolj osebno.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.