Kje bomo pričakali leto 2013

Čeprav so največkrat najboljše nenačrtovane zabave doma, med prijatelji, vam podajamo nekaj predlogov, kje letos dočakati novo leto.

Kam organizirano

Supra Travel mladim tudi letos ponuja številne možnosti silvestrovanj po evropskih prestolnicah. Še vedno je zelo priljubljeno pričakati novo leto v Beogradu, kjer se vam obetajo vrhunske balkanske zabave, mesto je znano po odlični hrani. Silvestrujete lahko na večerji s trubači ali na norih žurih na splavih. Divje balkanske zabave boste deležni tudi v Sarajevu, po zabavi ne pozabite na burek ali čevapčiče. Vse bolj priljubljen je tudi Novi Sad, ki velja za mesto mladih, diskoteke se postavljajo ob bok beograjskim, le da sta hrana in pijača cenejši.

Že več let je ena najbolj priljubljenih slovenskih novoletnih destinacij Bratislava, imenovana tudi Partyslava. V ponudbi ostajajo tudi sedaj že klasike: Praga z dobrimi klubi in številnimi pivnicami. Brno, neodkriti žurerski biser Srednje Evrope, ki je znano po starih pivnicah, odličnih restavracijah in burnem nočnem življenju. Če se po naporni noči želite kopati, se odpravite v Budimpešto, mesto z enim najbolj „norih“ silvestrovanj.

Collegium pa poleg omenjenih ponuja še silvestrovanja pri nas, v Kranjski Gori, na Mariborskem Pohorju, Rogli, v Bohinju in Moravskih Toplicah.

V prestolnicah imaš velikokrat možnost silvestrovanja na prostem ali pa ob doplačilu v različnih restavracijah, klubih ali diskotekah. Za slednje se je dobro odločiti že prej, saj se lahko zgodi, da je potrebna predhodna rezervacija.

V lastni organizaciji

Lahko pa si le rezervirate namestitev in se na silvestrovanje odpravite v lastni organizaciji. Če želite novo leto preživeti na potovanju, so glavna „ovira“ drage letalske vozovnice, pa še veliko prej jih je treba rezervirati. Zelo priljubljen je najem koč ali apartmajev v kakšni zasneženi vasici, tik ob smučišču. Za tako idilo boste plačali kar precej več, kot bi sicer izven tega termina, in še rezervirati je potrebno že mesece vnaprej. Rezervirajte si hotelsko namestitev in krajše počitnice poleg zabave izkoristite tudi za oglede.

Pestra silvestrovanja po Sloveniji

Sicer pa prirejajo silvestrovanja na prostem, po klubih in diskotekah po celi Sloveniji. Skoraj vsako mesto ima tradicionalno silvestrovanje z ognjemetom. Še posebej pravljično je vzdušje na ljubljanskih trgih. S Koprom v novo leto je slogan bogatega decembrskega dogajanja v Kopru. Na Obali, v Piranu, pripravljajo silvestrovanje na prostem na Tartinijevem trgu. Silvestrovanje na Trgu svobode v Mariboru je zelo obiskana prireditev, saj gre za edinstveno doživetje v starem mestnem jedru. Nova Gorica pripravlja silvestrovanje na prostem v središču mesta. Silvestrovanje na prostem (Trg celjskih knezov) bo tudi v Celju. Podobna silvestrovanja pripravljajo v vseh večjih slovenskih mestih. Slovesna silvestrovanja pripravljajo tudi hoteli, penzioni in gostišča.

Ksenija Gider

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.