35. Slovenski knjižni sejem

Ta teden poteka v znamenju branja in knjig. V Cankarjevem domu v Ljubljani poteka knjižni sejem, na katerem so prisotne vse večje (in manjše) slovenske založbe. Večina ponuja knjige po znižane cenah, tako da je to odlična priložnost za predbožične nakupe.

Slovenski knjižni sejem poteka od 26. 11 do 1.12. Vsak dan so organizirane tudi razne prireditve, od podpisovanj knjig do predavanj avtorjev. Ne manjka niti dogodkov za otroke, tako da lahko s seboj pripelješ tudi mlajše brate in sestre.

Mačka si oblizne šapo in obrne stran v knjigi
Še koga skrbi kaj ta mačka bere?

Statistike kažejo, da število bralcev upada, prav tako število kupljenih knjig. Televizija kot najmočnejši medij velikokrat zmaga, vendar je za nas koristno občasno v roke vzeti tudi knjigo. Branje je namreč vaja za možgane in prispeva k razvijanju domišljije in empatije.

Na sejmu lahko obiščeš različne dogodke. Ena izmed najbolj privlačnih je Debatna kavarna, kjer lahko prisluhneš znanim Slovencem. Pisateljski oder bo predstavil manj znane pisatelje iz Prekmurja, na Založniški akademiji pa bo govora predvsem o branju.

Roka drsi prek hrbtišča knjig
Knjižni sejem predstavlja nebesa za knjižne molje.

Če si knjižni molj, se boš zagotovo sprehodil po sejmu in kupil kako knjigo. Če pa misliš, da branje ni zate, se namesto na kavo vseeno odpravi na sejem. Mogoče najdeš kako knjigo, ki te bo pritegnila.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekPraznuj zahvalni dan tudi ti: Friendsgiving
Naslednji članekKljuč do uspeha je v tebi!

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.