Ali bomo letos končno dobili 6. knjigo iz serije Igra prestolov?

A Dance with Dragons je peta in zadnja knjiga iz serije Pesem ledu in ognja, ki je izšla že davnega leta 2011. Oboževalci nestrpno čakamo šesto in predzadnjo knjigo Zimski vetrovi, datum izida katere je bil že velikokrat premaknjen. Lani je izšla osma in zadnja sezona televizijske serije Igra prestolov, zaradi česar mnogi fani od Georgea R. R. Martina pričakujejo, da bo letos končno dokončal predzadnjo knjigo.

Martin, ki je tesno sodeloval pri ustvarjanju televizijske adaptacije svoje mojstrovine, je sporočil, da je trenutno v samoizolaciji in zagnano piše. Zatrdil je, da več časa preživlja v Westerosu kot v resničnem življenju in bralcem obljubil, da je šesta knjiga na poti, sledila pa ji bo A Dream of Spring (Sanje o pomladi). Na vprašanje, kako se bo zadnja knjiga končala (enako ali drugače kot TV serija), Martin odgovarja: »Ja in ne«.

Tyrion Lannistert

Avtor je pojasnil, da ima sam veliko več prostora, kot sta ga imela ustvarjalca serije David Benioff in D. B. Weiss. V knjigah še živi veliko junakov, ki so v seriji umrli ali vanjo preprosto niso bili vključeni. Možno je, da bo knjiga zaradi prevelikega števila strani razdeljena na dva dela (kar se je že zgodilo pri tretji in peti knjigi).

Martin sicer že od leta 2011 na svoji spletni strani objavlja poglavja iz zadnje knjige ter jih bere na raznih srečanjih. Nekatera so dostopna na YouTubu, druga v aplikaciji World of Ice and Fire. Pisatelj zaenkrat ni napovedal novega datuma izdaje knjige, saj se je pri tem v preteklosti že večkrat uštel. Svojim oboževalcem pa je obljubil, da pospešeno piše ter da šesta in sedma knjiga zagotovo bosta.

Winds of Winter Victarion Chapter Reading by George RR Martin

Prejšnji članekZakaj ljudje verjamejo v teorije zarote?
Naslednji članekOgromen asteroid je 29. aprila letel mimo Zemlje

1 komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.