Knjiga meseca: Daisy Jones in skupine The Six

Poletje se počasi končuje, ampak še vedno imaš na voljo nekaj tednov, v katerih lahko uživaš v spominih na vroče dni. Da pa ti ne bo dolgčas, smo ti pripravili odlično rokovsko zabavo, ki te bo takoj prenesla v lenobne dni poletja.

Naslovnica knjige
Dobrodošel v sedemdeseta leta rock glasbe, drog in ljubezni

V knjigi sledimo glavnemu pevcu Billyju, ki se bori z odvisnostjo in svojo bolečino izraža skozi pesmi. Njegov brat Graham je zaljubljen v Karen, ki želi uspeti kot glasbenica in izživeti svoje sanje. Brata Pete in Eddie sta si različna kot dan in noč, bobnar Warren pa je najbolj umirjen član šesterice. Poleg njih spoznamo še naslovno junakinjo Daisy, ki je divja in uporniška in čudovita, izjemno talentirana, vendar nenehno pod vplivom drog.

Zgodba govori o rock glasbi, prijateljstvu, drogah, ljubezni in uspehu. Vsi liki so tako čudovito prikazani, da imamo občutek, kot da so naši prijatelji. Obenem zelo realistično prikazuje temno plat slave, kako te denar in droge lahko popolnoma zasvojijo.

Ženska piše na ogledalo
Težko je biti rock zvezda

Skušnjavam pa se lahko upremo s pomočjo glasbe. Daisy in Billy sta na začetku kot pes in mačka, ampak ko sta primorana skupaj napisati glasbeni album, ugotovita, da sta si pravzaprav precej bolj podobna, kot sta si to mislila. Napetosti se krešejo tudi med ostalimi člani skupine, vendar jim vseeno uspe ustvariti enega najboljših albumov vseh časov.

Knjiga ima zelo poseben format, saj je napisana v obliki intervjujev s posameznimi člani skupine. Tako nam vsak poda svojo plat zgodbe in izvemo, zakaj se je skupina na vrhuncu svoje kariere razšla. Zgodba je zelo privlačna in napeta, zlahka se poistovetiš z liki in deliš njihovo bolečino.

Kako čudovita knjiga
V branju resnično uživaš, saj se lahko smejiš in obenem jokaš

Če si pri volji za zabavno, čustveno popotovanje v svet rock glasbe sedemdesetih let, ti priporočamo, da v roke vzameš tole knjigo. Ne bo ti žal. Reese Witherspoon jo je prebrala v enem dnevu, tako močno se je zaljubila vanjo.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekTesnoba ni grda beseda
Naslednji članekMinecraft za odrasle
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.