Ljubljano bodo spet preplavile knjige!

Books in the basket. Sales of books outside a bookstore on the street
Foto: Buba1955 iz iStock

Prihaja že 38. Slovenski knjižni sejem, ki bo potekal med 22. in 27. novembrom. Založniki, knjigotržci ter knjigoljubci se bodo po dveh letih »koronske-online« izvedbe sejma, ponovno srečali v živo!

Slovenski knjižni sejem se vrača tja, kamor spada

Letošnja edicija bo posebna zaradi več razlogov. Sejem se ponovno vrača na kraj zločina tj. Gospodarsko razstavišče, na prizorišče, kjer je leta 1972 začel svojo pot. Razlogov za selitev je več: lažje bodo zagotovili vsem razstavljavcem enake razstavne pogoje, omogočili bodo več razstavnih površin ter boljše poslovne razmere za razvoj sejma v prihodnje, sejem bodo tudi lažje izvedli v hibridni obliki, kar bo zagotovilo lažjo dostopnost do sejemskih vsebin vsem slovenskim ljubiteljem knjig.

Sejem bo tudi »zadnji trening« pred predstavitvijo slovenske knjižne produkcije na največjem knjižnem sejmu na svetu v Frankfurtu, kje se bo Slovenija prihodnje leto predstavila kot država gostja.

Organizatorji na sejmu v živo pričakujejo več kot 30.000 obiskovalcev ter vsaj petkrat toliko na vseh spletnih platformah, kjer bo potekal e-sejem.

Slovenski knjižni sejem 2022
Slovenski knjižni sejem 2022 Foto: SKS on knjizni sejem
Prejšnji članekStart-up ideje WiBuBa bar, Stablezyme in WrapUp tortilje zasedle prvo mesto na letošnji Rektorjevi nagradi!
Naslednji članekOcena filma: Kapa

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.