Maribor ima novo knjigarno!

Maribor ima novo knjigarno, ki jo je odprla založba VigeVageknjige
Maribor ima novo knjigarno, ki jo je odprla založba VigeVageknjige Foto: Leonhard_Niederwimmer on Pixabay

VigeVageknjige (zavod za literarno založništvo in druge svobode) je 5. decembra odprl novo knjigarno v Mariboru s pomenljivim naslovom Mariborka.

Striparno boste lahko našli na na Koroški 6 in bo odprta od torka do petka med 13h din 19h uro, v soboto pa med 9h in 13h uro.

VigeVageknjige tudi v Mariboru

Decembra bodo ponujali samo knjige njihove domače založbe, nato bodo knjigarno za 2 meseca zaprli, ko pa jo bodo marca spet odprli, bo na svojih policah gostila tudi avtorski izbor knjig drugih slovenskih malih in mikro založb, pa tudi nekaterih samozaložnic_kov.

Pridite po stripe za otroke, pa risoromane za mlade odrasle in odrasle, zaenkrat je na voljo nekaj čez 50 naslovov.

Knjigarna Mariborka
Knjigarna Mariborka Foto: VVK on VigeVageknjige

»V ponedeljek, 5. 12., se ob 13h na Koroški 6 odpira naša knjigarna MARIBORKA. Odprta bo od TOR do PET med 13h in 19h ter ob SOB med 9h in 13h. Decembra bo ponujala samo naše knjige, nato jo bomo za 2 meseca zaprli, ko pa jo bomo marca odprli, bo na svojih policah gostila tudi avtorski izbor knjig drugih slovenskih malih in mikro založb, pa tudi nekaterih samozaložnic_kov. Dobrodoške in dobrodošli v Mariboru!« so zapisali pred otvoritvijo.

O VigeVageknjige

Za čim bolj pristno predstavitev založbe oziroma zavoda, smo si izposodili kar njihov lastni zapis s spletne strani.

Smo založba, specializirana za izdajanje stripov za otroke ter risoromanov, kakor mi prevajamo “graphic novels”, za mlade odrasle in odrasle. Formalno smo registrirani kot zavod. Nismo zavezanci za DDV. Tole je navedek iz našega ustanovitvenega akta: “Temeljni cilj zavoda VIGEVAGEKNJIGE (VVK), zavoda za literarno založništvo in druge svobode, je prevajanje izjemnih literarnih del v slovenski jezik in izdajanje knjig z visoko dodano vrednostjo. S premišljeno izbranimi, pazljivo prevedenimi, brezkompromisno lektoriranimi in oblikovno prepoznavnimi knjigami v slovenščini ter s “tailor-made” spremljevalnimi dogodki v čast izida vsake od njih želi zavod prispevati k širjenju bralne kulture in kritične misli.”

Naš program se oblikuje po posameznih sezonah, ki se pokrivajo s koledarskimi leti. Ta čas med 8 in 10 knjig na sezono + vsako leto vsaj en ponatis, odvisno od financ. V program za mlade odrasle in odrasle uvrščamo za čas in okolje, v katerem živimo, vsebinsko relevantna dela, naš cilj je namreč tudi, z izdanimi knjigami v družbi sprožati debato oziroma prispevati k njej z relevantno vsebino. Poleg tega namenjamo izjemno skrb vzgoji bralne pismenosti tako otrok kot odraslih, saj smo prepričani, da prav literarni žanr, ki ga izdajamo, lahko predstavlja tvorno stopnico v izgradnji branja kot osnovne & vsakodnevne človekove aktivnosti. Ki se nam zdi ontološka ter za človeka nujno potrebna.

Knjiga Vaške ptice
Knjiga Vaške ptice Foto: VVK on VigeVageknjige
Prejšnji članekZnani prejemniki najvišjih nagrad za umetniške dosežke
Naslednji članekMariborski študenti, drsate lahko zastonj!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.