Najboljši ljubezenski romani

Laughing woman sitting on boyfriends bicycle handlebar. Cheerful couple on a bike together in the city having fun.
Foto: jacoblund iz iStock

Dolge jesenske in zimske noči so kot nalašč za branje. Nekateri raje berejo klasike (*khm* dolgčas * khm*), drugi pa kaj bolj lahkotnega. Če se želiš razvedriti in pozabiti na svet, potem ni boljšega od ljubezenskih romanov. Konec je vedno srečen, pa še polni so zabavnih prigod in privlačnih junakov.

Reci da

Susan Elizabeth Phillips je kraljica sodobnih romanc. Najbolj je znana po seriji romanov Chicago Stars, ima pa tudi nekaj samostojnih romanov. Ta je eden izmed njih. Glavna junakinja Daisy žaluje za materjo in zapravlja denar, grozi ji celo zapor. Oče ji priskoči na pomoč, ampak na nenavaden način – poročiti se mora z moškim po njegovi izbiri. Daisy se tako znajde v zakonu s čednim, ampak brezčutnim Alexom, ki jo odvleče v potujoči cirkus. Ob tej zgodbi se boš smejala in vzdihovala – najboljša kombinacija.

Moj brezupni fant

Še ena kraljica sodobnih – ne ravno romanc, ampak ljubezen je zagotovo prisotna v vseh njenih knjigah. Colleen Hoover ima množico, ampak res množico oboževalk. Ena izmed njenih najbolj znanih knjig je Hopeless (slovenski prevod knjige je obupen). Glavna junaka sta Sky in Dean, on je samosvoj in divji, ona pa očarana nad njim. Zaljubita se, ampak v ozadju leži res (ampak res) temna skrivnost. To ni klasična ljubezenska zgodba. Je pa izredno berljiva in strani boš obračala neverjetno hitro.

Dekle s papirja

Rahlo nenavadna romanca v ospredje postavlja uspešnega pisatelja, ki ga muči pisateljska blokada. Neke noči pa se v njegovi hiši pojavi lepa (in gola) neznanka, ki trdi, da je junakinja iz njegovih slavnih zgodb. V resničnost naj bi padla zaradi tiskarske napake v njegovi zadnji knjigi. Tom je vse bolj prepričan, da ne gre za potegavščino, potem pa mu lepa neznanka ponudi dogovor: če napiše naslednjo knjigo, se bo vrnila v domišljijski svet, v zameno pa mu bo pomagala osvojiti izgubljeno ljubezen.

Stava

Če iščeš glavno junakinjo, ki ni najbolj suha lepotica na svetu, potem je tale knjiga zate. Minerva Dobbs ve, da prava ljubezen ne obstaja, še posebej ne z moškim, ki jo je povabil na zmenek zaradi stave. Ona je tečna, ampak nosi čudovite čevlje. On je strašno čeden, ampak preveč zaverovan vase. Zmenek je bil tako ali tako samo rezultat stave. Itak se ne bosta nikoli več videla. Ali pač? Zelo zabaven roman, ob katerem se ne boš sekirala zaradi odvečnih kilogramov.

Naravnost v tarčo

Kaj se zgodi, ko se srečata novinarka (in skrivna avtorica žgečkljive kolumne za revijo za moške) in vratar hokejske ekipe? Zaljubita se, itak. Ampak pri tem se še zabavno prerekata in spoznata, da videz vara. Lahkotna, ampak zabavna romanca, ki jo lahko prebereš v enem vikendu. Če ti bo slog pisanja všeč, pobrskaj še po drugih knjigah te avtorice.

Če bi me videla

Vse ljubezenske zgodbe niso enake. V vseh ne nastopajo sramežljive študentke literature, ki jih omrežijo privlačni poslovneži. Nekatere ljubezenske zgodbe so nežne, ganljive in tako močne, da ti za vedno ostanejo v spominu. Elizabeth je hladna in zadržana oseba, ki skrbi za svojega nečaka, saj se njena sestra raje zabava kot pa vzgaja otroka. Ko Elizabeth spozna Ivana, ugotovi, da je njeno popolno nasprotje – brezskrben, vesel in družaben. Nasprotja se pač privlačijo. Stvar pa je v tem, da Ivana vidita le Elizabeth in njen nečak. Je Ivan sploh resničen? Opozorilo – na koncu knjige imej pripravljene robčke.

Dekle, ki si ga zapustil

Jojo Moyes je najbolj znana po svoji svetovni uspešnici Ob tebi, ki je v jok spravila številne ženske. V resnici pa to sploh ni njena najboljša knjiga (moje skromno mnenje). V njenem opusu se namreč skriva dragulj, ob katerem se boš še bolj jokala. V knjigi Dekle, ki si ga zapustil se prepletata dve zgodbi. Prva se dogaja med prvo svetovno vojno, druga pa v sodobnem času. Povezuje ju portret Sophie, ki je med prvo svetovno vojno živela v okupirani Franciji in čakala moža, da se vrne s fronte. V sodobnem času slika postane predmet sodnega procesa. Bo ljubezen premagala vse ovire?

Prelest morja

Nora Roberts je klasična avtorica ljubezenskih romanov. Verjetno jo je brala že tvoja mami, ampak z dobrim razlogom. Ima kar nekaj trilogij, ena boljših je Chesapeake Bay Saga, ki govori o treh posvojenih bratih, ki morajo po smrti očeta poskrbeti za četrtega izgubljenega fanta. Bratje so si med seboj različni, vsak ima svojo osebnost in čeprav jih ne združuje krvna vez, so po srcu družina. Tako čudovita družina, da si v bistvu želiš postati njen del in z branjem to tudi dosežeš.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekAnimeji so otročji, najdi si drug hobi!
Naslednji članekVideoigre se kot ti z njimi igrajo s tvojimi možgani
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.