Ocena knjige: Otroci kreposti in maščevanja

Ko je v Ameriki 2018 izšel prvenec avtorice Tomi Adeyemi z naslovom Otroci krvi in kosti, je pretresel svet bralcev. Brali so ga praktično vsi in ni trajalo dolgo, da smo prevod dobili tudi v Sloveniji.

Zgodba se vrti okoli deklice Zelie. V prvi knjigi izvemo, da so ji pred enajstimi leti, ko je kralj naročil poboj vseh magijcev, ubili mamo. Zelie ima sedaj možnost povrniti magijo in kraljestvo napasti, to pa ji otežuje prestolonaslednik, ki želi ravno nasprotno – magijo izkoreniniti.

Že prvi del serije me je navdušil in nestrpno sem čakala, da dobimo še drugi del. Tudi tega je prevedel Marko Bogataj, ki je delo opravil odlično.

Ocena ne vsebuje spoilerjev.

V prvem delu se je začelo kar nekaj različnih zgodb, ki so se tu še bolj zapletle in nadaljevale. Rešitev, do katere je Zelie prišla v prvem delu, se izkaže, da je dvorezni meč, zato jo čakajo novi, morda še težji izzivi.

Kaj mi je všeč?

Vidi se, da je avtorica na knjigi delala več let in magični sistem res izpopolnila. Vidi se, da je preučila kulturo in jo odlično vpletla v zgodbo. Najbolj od vsega pa se mi zdi, da so ji uspele osebe. Zelie je neustrašna bojevnica. Lepo jo je spremljati in videti, kako njena moč raste, a še vedno vzdržuje stopnjo ranljivosti in nedolžnosti.

Kaj mi ni všeč?

Nič, zgodba je res polna akcije, nepričakovanih zapletov in oseb, ki jih vzljubiš. Definitivno priporočam vsem ljubiteljem fantazije, mladim in starim. Seveda pa ne pozabi v roke najprej vzeti prvi del.

naslovnica knjige Otroci kreposti in maščevanja

Tomi Adeyemi: Otroci kreposti in maščevanja
Prevedel: Marko Bogataj
Izdala in založila Učila International
Število strani: 378

Recenzijo nam je omogočila založba Učila International.

Prejšnji članekVerniki po celem svetu ignorirajo nasvet o fizični razdalji
Naslednji članek☑️ KVIZ: Koliko res poznam Prešerna?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.