Privlačnost erotičnih romanov

Erotična knjiga naše generacije Petdeset odtenkov sive je povzročila ogromno spremembo v založništvu. Žanr ljubezenskih, predvsem pa erotičnih romanov, je eden izmed najbolj popularnih. Vse več žensk odprto govori o tem, da berejo take knjige in to celo s ponosom.

Anastasia Steel si ogleduje svojega moža Christiana Greyja
Petdeset odtenkov sive je spremenila založništvo

Včasih smo se sramovale in skrivale ljubezenske romane, ker te pač nihče ne jemlje resno, če bereš knjigo, kjer je na platnici napol gol moški. Ampak danes se temu lahko izognemo z uporabo bralnika, kjer nihče ne vidi, kaj beremo. Hura!

Dejstvo je, da ženske že dolga leta, celo stoletja, uživajo v branju ljubezenskih in celo erotičnih romanov. Od Ljubimca Lady Chatterley do današnjega gospoda Greya, vedno je obstajala knjiga, ki so jo vsi skrivoma brali in v njej uživali.

Japonska vampirska erotika iz šestnajstega stoletja
Vsaka generacija ima svojo erotično knjigo

Danes erotični romani niso več tak tabu in vse več žensk govori o tem, da jih bere. Mogoče se še vedno skrivajo za bralniki, ampak se ne sramujejo več. Rade pač berejo knjige, v katerih so v ospredju čustva in kjer žensko obožuje in ceni čeden moški. Kdo ne bi rad bral tega?

Ker se ne sramujemo več svojih čustev, rade beremo knjige, ki nas osrečujejo. To so pa pogosto puhloglave ljubezenske zgodbe, ki nas za nekaj uric prenesejo v svet ljubezni in ja, tudi spolnosti. Mogoče ni ravno vrhunska literatura, je pa zabavna in smešna in vesela. In včasih v življenju potrebujemo ravno to.

Čeden moški mežika
Malo ljubezni nikomur ne škodi

Urednica revije Študent

Prejšnji članekKonoplja spreminja življenja
Naslednji članekTortici v dveh minutah

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.