Študent priporoča: top knjige za ljubitelje fantazije založbe Morfem

Fantasy open book in the jungle with giant mushrooms, 3d render.
Foto: Kate Smith iz iStock

Si kot otrok požiral knjige o Harryju Potterju in tvoje najljubše knjige vsebujejo zmaje, čarovnice ali druga čarobna bitja? Potem so te knjige kot nalašč zate! Pripravili smo namreč seznam najboljših fantazijskih knjig, ki te bodo popeljale v druge svetove in pregnale monotone vsakdanje skrbi. Čas je za pustolovščino!

Atlas mitov

Obvezno branje za vse ljubitelje bogov in junakov! Ta čudovita knjiga prikazuje, kako je dvanajst izjemnih kultur videlo svet. V njej lahko spoznaš različne bogove, junake in pošasti. Manjkajo pa niti zgodbe in miti o nastanku sveta. Čudovite ilustracije obogatijo popotovanje po svetu legend in mitov.
Priporočamo za: ljubitelje mitologije in različnih kultur. Če si kot otrok oboževal Antične mite, boš navdušen nad to knjigo!
Naslovnica
Foto: Morfemplus

Zmajevska barka

Vsi ljubitelji zmajev in čudovitih ilustracij bodo navdušeni nad to knjigo! V njej se pridružiš zaščitnici zmajev in pluješ po svetu ter odkrivaš skrivnostna bitja. Tvoja naloga je, da jih zaščitiš pred nevarnostjo in poskrbiš, da varno živijo v svojem naravnem okolju. To iskanje bo spremenilo svet!
Priporočamo za: zmajeljubce in vse, ki cenijo čudovite in dodelane ilustracije.
Naslovnica
Foto: on Morfemplus

Kako zraste samorog

Te je kot otroka zanimalo, kako zraste samorog? Odgovor boš našel v Cvetkovi cvetoči cvetličarni – čudežni trgovini, kjer rastejo čarovnije! Pridruži se Sari na njeni poti odkrivanja skrivnosti sejanja samorogov. Pri tem pa ne pozabi slediti navodilom!
Priporočamo za: otroke, ki obožujejo pravljice in zgodbe o fantastičnih bitjih.
Naslovnica
Foto: on Morfemplus

Pošasti

So te kot otroka bolj pritegnile pošasti? Potem ne smeš spregledati te čudovite knjige, kjer te čaka kar 100 različnih pošasti! Od minotavra do orjaškega lignja, na vsakem kontinentu obstajajo zgodbe o pošastih, ki so prerasle v mite, ki burijo domišljijo. Po branju te knjige ne pozabi spati ob prižgani luči.
Priporočamo za: vse pogumne duše, ki jih ni strah gledati grozljivk.
Naslovnica
Foto: on Morfemplus

Mumija mi je pojedla domačo nalogo

Kaj je bil najbolj zabaven izgovor, ki si si ga izmislil, ko je učiteljica spraševala, zakaj nimaš domače naloge? Henry ima prav neverjeten izgovor! Odpotoval je namreč v leto 1300 pr. n. št. Ali bo preživel življenje v starem Egiptu? Bo kdaj našel pot v svoj čas? Ob tej zgodbi se boš krohotal od smeha!

Priporočamo za: ljubitelje fantazijske mladinske literature, ki na prvo mesto postavlja humor.

Naslovnica
Foto: on Morfemplus

Kako izuriti svojega zmaja

Risani film si gotovo že videl, pa si tudi prebral knjigo? Viki III., Vandalska vahnja, je majhen viking z dolgim imenom. Vsi pravijo, da je nekoristen, a kljub temu mora popeljati deset novincev skozi obred sprejema v pleme Kosmatih huliganov. Fantje morajo izuriti svoje zmaje, saj bodo v nasprotnem primeru za vedno izobčeni. Ali lahko Viki reši pleme in postane junak?
Priporočamo za: zmajeljubce in oboževalce risanega filma Kako izuriti svojega zmaja.
Naslovnica
Foto: on Morfemplus
Vse omenjene knjige najdeš pri založbi Morfemplus, ki ponuja več kot 500 različnih naslovov za različne starosti in okusov. Pokukaj na njihovo spletno stran in odkrij novo najljubšo knjigo!
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekOddaj predlog za Vurnikovo študentsko nagrado 2023
Naslednji članekOcena filma: Babilon
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.