Top knjige za poletno branje 2019

Collection of old books in library . Education background
Foto: Whitestorm iz iStock

Liane Moriarty: Majhne laži

Skrivnostni, psihološki roman. V ospredju se odvija raziskava umora, vendar zgodba prikazuje predvsem odnose v sodobnih družinah in sodobne starše. Za idealnim izgledom mladih družin se namreč skrivajo majhne laži in prevare. Po uspešnici je bila posneta tudi HBO-jeva mini serija s sedmimi deli.

Majhne laži

Anthony Doerr: Vsa ta nevidna svetloba

Zgodovinski fiktivni roman. Čas druge svetovne vojne, predstavljen skozi oči šestletne Marie-Laure v Franciji in osemletnega Wernerja v Nemčiji. Otroka na nasprotnih straneh, ki ju vojna potegne v svoje grozote. Vmes se vijejo izgubljeni diamant, človeška dobrota in nemoč.

knjiga Vsa ta nevidna svetloba

Paula Hawkings: Pod gladino

Skrivnostni, psihološki triler. V odmaknjenem angleškem kraju s skrivnostno zgodovino se ponovno zgodi tragična smrt. Veliko žensk je že pristalo v isti reki, imajo kaj skupnega? Zgodbo spremljamo skozi oči vpletenih v dogajanje.knjiga Pod gladino

Bronja Žakelj: Belo se pere na devetdeset

Avtobiografski roman. Avtorica prvoosebno pripoveduje svojo življenjsko zgodbo, ki jo najprej popelje v sedemdeseta in osemdeseta, ko je odraščala. Skozi roman se osredotoča predvsem na odraščanje in soočanje z različnimi bolečimi izkušnjami. Avtorica je letos (2019) za roman prejela nagrado Kresnik.

knjiga Belo se pere na devetdeset

Gail Honeyman: Eleanor Oliphant je povsem v redu

Romantični, psihološki roman. 30-letna Eleanor živi odmaknjeno in samozadostno življenje. Ko pa se na koncertu obsede z glasbenikom na odru, začne skrbeti za svoj videz. Poleg tega poživi svoje družabno življenje in potlači svojo preteklost.knjiga Eleanor Oliphant je povsem v redu

Mitch Albom: Pet oseb, ki jih srečaš v nebesih

Psihološki, filozofski, navdihujoč roman. 38-letni Eddie živi rutinsko življenje, ko umre v tragični nesreči. Zgodba ga popelje v posmrtno življenje, kjer sreča pet že poznanih oseb, ki mu razkrijejo povezave iz njegovega življenja.

knjiga Pet oseb, ki jih srečaš v nebesih

Prejšnji članekVN Avstrije: Verstappen deklasiral konkurenco
Naslednji članekMiti in resnice o varanju

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.