Učiteljica je slovenska erotična kriminalka s pridihom kontroverznosti

Čeprav so erotični romani z nami že od nekdaj, se nam včasih zazdi, da so popularni šele 15 let. In večina »krivde« gre na račun določene trilogije. To so po večini knjige, ki od bralca ne zahtevajo neke prevelike zahtevnosti. Vsake toliko pa se vmes najde kakšen primerek, ki se dviga iz povprečnosti. Tak primer je knjiga Učiteljica, ki jo je napisala Eva Pacher (psevdonim Barbare Pešut).

Erotika in kriminal gresta z roko v roki

Že na začetku priznam, da nisem oboževalec knjig z erotično tematiko. Hkrati pa tudi v erotiki ni nekih literarnih presežkov, ki bi me lahko prepričali. Ali sploh kogarkoli, ki ima rad knjige. Večina likov ni zanimivih, zgodba je dolgočasna in ne ponudi nič, kar se ne da poguglati. Zato sem z zanimanjem bral Učiteljico, ki preseneti.

Policistka Karla zaslišuje gospodično Sandro glede umora, ki se je zgodil. Skozi njena pričevanja Karla odkriva zgodbo o Sandri in njenem Učitelju, ki je bil umorjen. Z vsakim zaslišanjem je bližje resnici. Bližje pa je tudi razumevanju Sandre, ki samo ob misli na Učitelja, doživi močan orgazem.

Čeprav na naslovnici piše, da gre za kriminalko, je ta aspekt pomaknjen bolj v ozadje. Prevladujejo spomini osumljenke, ki jih zelo natančno opisuje policistki. Njeno opisovanje je kar močno privlečeno za lase, saj vsebuje neverjetno natančno opisane dogodke in citiranje pogovora. Ampak drugače zgodba ne bi delovala tako, kakor pisateljica želi. Kriminalni del ni na zelo visokem nivoju. Za umor izvemo takoj, za razlog in morilca pa v zadnjih nekaj straneh. To je logičen potek kriminalke, vseeno pa je namigovanja premalo in tako samo razkritje ne pusti močnega vtisa.

Učiteljica
Učiteljica

Ščepec kontroverznosti, erotike in kriminalke

Erotični del je opisan, kot mora biti v glavah in sanjah. Seks je tak, kot si ga najverjetneje vsaka ženska želi. Orgazmiranje in moški, ki ne želi ničesar zase. S tem vsekakor ni nič narobe, saj so ženske ciljna publika knjige. Torej bom napisal, da je seks točno tak, kot mora biti. Glavna oseba orgazem v razmerju postavlja pred vse ostale stvari, ki igrajo vlogo med partnerjema. A tu nismo zato, da razglabljamo o pogledih glavnih likov. Glede odločitev in pogledov oseb v knjigi se bo bralec odločil sam.

V knjigi pa pride do trenutka, ki bo morda odgnal nekaj bralcev. Trenutka ne bom razkril, saj ga mora najti vsak bralec sam. Roman gre korak dlje in za to mi bo verjetno še nekaj časa ostal v spominu. Odličen načrt za to, da ljudje ne pozabijo tvoje zgodbe. Čestitke avtorici. Mnogo avtorjev se ne odloči za tak korak, sploh v tako smer in vsekakor je to pohvale vredno. Lahko bi rekli, da je kontroverzno, ampak kaj v teh časih ni?

Učiteljica je kratka erotična kriminalka, ki ti bo definitivno ostala v glavi še dolgo časa po zaprtju knjige. Seks je tak, kot si ga želi čisto vsak. Strasten, ljubeč, vroč in podrobno opisan. Vsak zakaj ima v zgodbi svoj zato in tako bo vsaka odločitev lika opravičena. Kolikor je v 150 straneh pač lahko. Kriminalni del je tisti, ki nas pusti na cedilu in ne zapolni vseh pričakovanj. Pričakovanja pa preseže tematika, ki je nismo vajeni, a vseeno ima svoje »privržence«.

Eva Pacher: Učiteljica, Založba Primus, 150 strani.

Recenzijo nam je omogočila založba Primus. 

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekBo prej konec koronavirusa ali Pahorjevih poslanic?
Naslednji članekSončni vetrovi, ki zadenejo Zemljo, so bolj vroči, kot bi morali biti. Sedaj vemo zakaj.

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.