Uroš Zorman: Tako kot sem rekel

Uroš Zorman je rokometaš z največ nastopi za slovensko reprezentanco v trenutku pisanja te recenzije. Je tudi eden najboljših srednjih zunanjih igralcev na svetu, ki je v svoji karieri pustil pečat povsod, kjer je igral. V knjigi Tako, kot sem rekel s pomočjo njegovih prijateljev, trenerjev, soigralcev in drugih, spoznamo, kdo je bil Uroš Zorman, kdo je in kdo bo postal.

Lojze Grčman: Uroš Zorman: Tako, kot sem rekel, Založba Vida, 232 strani.

Avtor Lojze Grčman je na izjemno zanimiv način prikazal življenje nekoga, ki je dal vse za šport, ki ga ljubi. Vidimo pa tudi tisto obratno zgodbo o tem, kako je šport to ljubezen vračal njemu. Uroš Zorman ne med najbolj spoštovanimi rokometaši na svetu, ki je svoje oboževalce vedno navduševal z odlično igro.

V karieri je igral za klube RK Slovan, Mobitel Prule67, Ademar Leon, Celje Pivovarna Laško, BM Ciudad Real in Kielce. V vsakem klubu je pustil svojo sled, po kateri bodo šle še mnoge generacije. A v domovini se ga bomo najbolj spomnili po uspehih v dresu slovenske reprezentance.

Uroš Zorman po osvojitvi četrtega naslova evropskega prvaka
Uroš Zorman po osvojitvi četrtega naslova evropskega prvaka s poljskim Kielcem.

S knjigo Uroš Zorman: Tako kot sem rekel, je slovenski rokomet pridobil zelo pomembno biografijo, ki bo brez težav navdušila tudi tiste, ki rokometa ne spremljajo z vsem srcem. Močno upam, da taka knjiga dobi še kakšno (neuradno) nadaljevanje, saj imamo rokometnih in športnih šampionov veliko.

Tako kot sem rekel

Recenzijo nam je omogočila Založba Vida.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članek5 modnih kosov v črni barvi, ki jih moraš imeti v svoji omari
Naslednji članekNajbolj nenavadne fobije na svetu
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.