četrtek, 24 septembra, 2020
Doma Zabava Kultura Danes podari ... kompliment!

Danes podari … kompliment!

Komplimenti. Tako enostavno jih je dati, so zastonj – kar je po praznični oziroma bolj potrošniški evforiji še kako dobrodošlo – poleg tega pa ljudi osrečijo in gradijo medosebno zaupanje. In danes je odlična priložnost, da nekomu na tak način polepšaš dan, saj praznujemo Svetovni Dan komplimentov!

Ta poseben dan smo začeli praznovati leta 1998, začetnici pa sta Debby Hoffman in Kathy Chamberlin. Od takrat imamo 24. januarja še dodatno priložnost, da ljudem v našem življenju povemo, koliko jih cenimo.

Ključna je iskrenostGrafit: you are beautiful.

Kako podariti kompliment? Najbolj pomembno je, da izhaja iz srca, da bo tisti, komur ga podarjaš, začutil tvojo iskrenost. To najlažje dosežeš tako, da najdeš nekaj, kar pri tej osebi najbolj občuduješ. Lahko pohvališ dobro opravljeno delo, kakšno njeno spretnost, današnji outfit ali nekaj, kar je ta oseba pred kratkim naredila in te je očaralo. Vsak posameznik je unikat in prav zato je tako pomembno, da je kompliment iskren in resničen, sicer bo imel enak efekt kot na primer darilna kartica – generalizirano in brezpomensko darilo.

Dobro se z dobrim vrne

Komplimenti seveda ustvarijo pozitivno miselnost in nas osrečujejo, poleg tega pa ustvarjajo in utrjujejo tudi odnose in vezi, tako v zasebnem kot tudi v profesionalnem okolju. Ko nekoga pohvalimo, nam bo ta nekdo kompliment najverjetneje tudi vrnil. Zapomni si torej: podarjen kompliment z naše strani ne osreči le drugega, temveč tudi nas same. Na tak način gradimo svojo samozavest in pa pri tem pomagamo tudi drugim.

Komplimenti imajo torej močne učinke. Najpomembnejše sporočilo, ki ga z njimi pošiljamo je, da smo opazili. Opazili trdo delo nekoga ali pa preprosto, da cenimo, da so del našega življenja in da jih ne jemljemo za samoumevne.

In čeprav danes slavimo Svetovni Dan komplimentov, bi bilo prav, da ne čakamo leto dni, da koga pohvalimo, ampak da to postane stalnica v naši dnevni rutini. Ne stane nas nič, vsekakor pa bo polepšalo dan nam in tistim okoli nas!

P. S.: Bravo! Članek si prebral do konca! Odlično opravljeno! 😀 

Novinarka in urednica revije Dijak 2019

Bodi prvi in oceni prispevek: 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo, vnesite svoje ime tukaj
Prosim vnesite svoj komentar!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

29,215FansLike
2,196FollowersFollow
2,640FollowersFollow
1,679FollowersFollow

Najbolj priljubljeno

Top 10 filmov po mnenju filmskih režiserjev

Pri filmskem časopisu Sight and Sound vsakih deset let anketirajo filmske kritike, da bi ugotovili, kateri so najboljši filmi vseh časov. Leta 1992 so...

Katere vse posege opravljajo plastični kirurgi? (2. del)

V tem delu se bomo posvetili vsem kirurških in nekirurškim posegom, ki jih kirurgi opravljajo na telesu. Pred tem pa si lahko prebereš prvi...

Moja študijska pot

Od inženirke agronomije do psihoanalitične psihoterapevtke Četrti letnik srednje šole je za dijaka obdobje, ko se odloča o študiju in hkrati o tem, kaj bo...

Odkritje plina na Veneri bi lahko bilo najpomembnejše doslej

Prejšnji teden so znanstveniki naznanili odkritje plina fosfin v ozračju Venere. Upravitelj ameriške vesoljske agencije Nasa Jim Bridenstine je odkritje označil za najpomembnejše odkritje...