Gledališče Koper dijakom in maturantom nudi brezplačne online uprizoritve

Gledališče Koper se kot mnoga druga slovenska gledališča v času seli na splet, v naslednjih štirih tednih pa se bodo osredotočili predvsem na dijake in dijakinje četrtih letnikov srednje šole, ki imajo pred seboj maturo. Na YouTube kanalu Gledališča Koper in preko aplikacije ZOOM bodo namreč izvajali bralne uprizoritve del Ivana Cankarja, ki so snov letošnje mature pri predmetu slovenščina.

Ker se maturanti v tem času spopadajo s težavami pri pripravah na maturo, so jim s spletnimi bralnimi uprizoritvami želeli Cankarjevo dramatiko približati na drugačen način ter jim omogočiti pripravo na maturo malo drugače. Na ZOOM bralnih uprizoritvah bo ob igralcih Gledališča Koper sodelovala tudi dramaturginja Ira Ratej, ki bo dijakom na voljo za vprašanja.

Bralne uprizoritve Cankarjevih del bodo potekale v večernih urah od 20. ure dalje. In sicer, v petek, 10. aprila, bo bralna uprizoritev Za narodov blagor, naslednji teden v četrtek in petek, torej 16. in 17. aprila, sledi uprizoritev Kralj na Betajnovi.

Prejšnji članekŠtiri hitro pripravljene jedi iz špargljev
Naslednji članekMatura 2020: roki, izpiti in vse, kar moraš vedeti

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.