Letošnji Liber.ac v znamenju čarnih slovanskih dežel

Sejem akademske knjige Liber.ac 2012, ki ga Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani s podporo Mestne občine Ljubljana organizira že tretje leto, bo ponovno zaživel v Foersterjevem vrtu od 15. do 17. maja.

Spremljevalni program pod naslovom Čarne slovanske dežele je tokrat v znamenju slovanske kulture, jezikov in književnosti. Literarna in jezikoslovna dela bodo predstavljena tako v obliki okroglih miz na temo literarnega ustvarjanja in prevajanja kakor tudi z branjem proznih besedil in uprizarjanjem dramskih del ter seveda s petjem in recitiranjem pesmi.

 

V program so vključene filmske projekcije, koncerti, folklorne prireditve, gledališke predstave, razstave in še marsikaj. Avtorji in izvajalci programa so strokovnjaki s področja slovanskih jezikov in književnosti, prevajalci, pesniki in pisatelji, študentje Oddelka za slavistiko ter številni sodelavci FF. Letos bo na sejmu Liber.ac nastopilo kar nekaj uglednih gostov, med njimi poljski kulturnik in družbenokritični pisec Adam Michnik, katerega knjiga V iskanju izgubljenega smisla bo v dneh pred sejmom Liber.ac izšla pri Znanstveni založbi FF, ter priznani poljski pesnik Adam Zagajewski. Sejemsko dogajanje ponuja zanimivosti za vse starostne skupine, posebna pozornost je namenjena tudi otrokom. Privlačno novost predstavlja projekt inovativnih oblik branja, v katerem boste lahko pokazali svoje spretnosti.

 

Tridnevna sejemska prireditev je javna in celoten kulturni program je brezplačen. Vsi, ki imate radi knjige in živahno dogajanje, vabljeni v senco košatih dreves v vrtu za FF. V parku bo svoje publikacije razstavilo več kot 30 razstavljavcev, založb slovenskih fakultet in drugih založb z akademsko literaturo. Njihove knjige bo mogoče kupiti po ugodnih cenah. Ne bo dišalo samo po knjigah in pomladi, temveč tudi po slovanskih dobrotah in sveže kuhani kavi, saj študentje slovanskih jezikov za popestritev pripravljajo kulinarični natečaj z naslovom »Kafu mi, draga, ispeci«.

Več informacij na: www.ff.uni-lj.si (zavihek založba in knjigarna), T: 01/241 11 37

 

Tine Germ

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.