Osmi potnik na odru je tisto, kar si franšiza zasluži

Zgodbe o navdihu lahko najdemo v vseh trenutkih življenja. Le poredko pa se ta navdih najde v navezi Osmega potnika in skupine avtobusarjev. Točno to je zabaven dokumentarec Osmi potnik na odru (Alien on Stage), ki prikazuje gledališko priredbo kultne klasike izpod rok skupine angleških avtobusarjev. Navdihujoče, zabavno, smešno, izvirno in grozljivo.

Predelava kultne grozljivke Osmi potnik

Osmi potnik oziroma Alien je kultna grozljivka, ki jo je leta 1979 posnel Ridley Scott. Doživela je še pet nadaljevanj, ki pa so bolj konkretno zavili na stran akcije, kot pa srhljivke in grozljivke. Njen glavni lik je sicer Ellen Ripley, ki jo odlično odigra Sigourney Weaver, a vsa zgodba se vrti okoli ksenomorfa. Bitje, ki ga je ustvaril umetnik H. R. Giger, je plod nočnih mor in razlog za nočne more. Ena izmed najbolj grozljivih stvaritev filma že več kot štirideset let buri duhove in več kot očitno navdušuje avtobusarje.

Skupina avtobusarjev iz malega angleškega mesta Dorset je pred leti ustanovila amatersko gledališko skupino. Z njo uprizarjajo predstave, dobiček pa namenijo lokalnemu prebivalstvu. Po amaterskih predstavah pa je prišel čas za korak naprej, ali pa kar dvajset korakov. Na oder bodo postavili znanstvenofantastično grozljivko Osmi potnik. Da je zgodba še bolj pompozna, bodo predstavo pripeljali kar na znameniti londonski West End. »For one night, and one night only,« bi lahko rekli za predstavo in ekipo. Ena priložnost in ogromno priprav, na katere pa sami niso bili najbolje pripravljeni.

Ekipa, ki je ustvarila predstavo in nepozaben dogodek
Ekipa, ki je ustvarila predstavo in nepozaben dogodek

Najbolj impresivna norost

Notranjost tovorne ladje Nostromo, ksenomorf, skafandri, obleke in scenografija ni vse, kar mora nastati za predstavo. Tu so še neštete vaje, koreografija, ponavljanje besedila, nadzorovanje, trema, prevoz in še mnogo drugega.

Vse to nekako pade skupaj in ne postane katastrofa, kot bi pričakovali. Je strastno, zabavno in impresivno. Je vse tisto, kar bi si želeli, ko preberemo naslov dokumentarca in še nekaj več. Od smeha boli celo telo, od inovativnosti pa zaigra srce.

Alien on Stage - The Documentary

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekHuawei MatePad Pro: popolnoma nova uporabna vrednost?
Naslednji članekKaj nas v življenju zaznamuje?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.