Razstava BIO 22

V Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v gradu Fužine je od 7. oktobra do 7. novembra 2010 potekala razstava BIO. Na mednarodni oblikovalski razstavi so se predstavili različni oblikovalci tako slovenski kot tuji, naročniki, proizvajalci in študenti z vsega sveta.

Na razstavi smo lahko videli mnogo izdelkov iz predelanega materiala. Oblikovalci so se namreč odločili, da za nove izdelke uporabijo stare materiale in s tem naredijo nekaj za okolje. Obenem pa niso zavrgli starih delov in so jih pametno uporabili. Podjetja se namreč vedno bolj poslužujejo naravnih virov in želijo biti okolju prijazna. Prijazen odnos do okolja in uporaba okolju prijaznih materialov je lahko velika konkurenčna prednost podjetja.

Na razstavi so me najbolj navdušili copati narejeni iz odpadne volne. Narejeni so iz filca in odpadnih volnenih puloverjev, v podplat pa so všiti cvetovi sivke.

Na razstavi je bilo mnogo izdelkov, ki bi jih lahko uporabili. Vsi izdelki se zdijo vredni uporabe, odvisno pa je od vsakega posameznika kaj mu je bolj všeč in čemu je bolj naklonjen.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.