Razstava »Genij – Da Vinci«

Na Gospodarskem razstavišču si lahko od 15. februarja do 12. maja ogledate potujočo razstavo o renesančnem umetniku Leonardo Da Vinciju. Na razstavi si lahko ogledate več kot 200 fascinantnih, interaktivnih in poučnih eksponatov.

Gospodarsko razstavišče v Ljubljani gosti največjo potujočo razstavo o renesančnem umetniku Da Vinciju. Razstavo si je možno ogledati med 15. februarjem in 12. majem. Na razstavi si lahko ogledate več kot 200 fascinantnih, interaktivnih in poučnih eksponatov. Razstavo si je v organizaciji Grande Exhibitions iz Avstralije ogledalo milijone ljudi po več kot 40 mestih po svetu.  Podjetje Grande Exhibitions iz Avstralije, se ukvarja s postavitvami brezčasnih potujočih razstav. Razstava »Genij – Da Vinci« je nastala v sodelovanju z ustanovama Il Genio di Leonardo da Vinci Museo iz Italije in Lumiere Technology iz Francije.


O razstavi…

Italijanski rokodelci so na osnovi rokopisov Leonarda da Vincija izdelali interaktivne mehanske izume v naravni velikosti in sicer mednje sodijo prve zasnove avtomobila, kolesa, helikopterja, jadralnega letala, akvalunge, podpornice, vojaškega tanka in idealnega mesta.

 

Razstava, ki jo gosti Gospodarsko razstavišče vodi obiskovalca od eksponata do eksponata. Na velikih interaktivnih zaslonih si lahko obiskovalci ogledajo reprodukcije Leonardovih najbolj znanih zasnov, anatomske študije, risbe, znane freske Bitka za Anghiari in drugo renesančno umetnost. Razstava razkriva tudi skrivnost Mona Lise,edinstveno analizo ikonske slike, ki jo je v muzeju Louvre izvedel priznani znanstveni inženir,izvedenec in fotograf likovne umetnosti Pascal Cotte.

Razstava je primerna za vse starostne skupine. Odprta je vse dni v tednu od 9. do 20. Ure. 

Kdo je Leonardo Da Vinci?

Leonardo Da Vinci (1452-1519) znan kot izumitelj, znanstvenik, raziskovalec človeške anatomije, inžinir, arhitekt, filozof in ne nazadnje renesančni umetnik. Da Vinci velja za utelešenje renesančnega človeka ter hkrati za enega najbolj vsestranskih genijev vseh časov. Ni imel izobrazbe, bil je samouk, ki je svoja dognanja ves čas preizkušal z eksperimenti. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.