Začenja se KULTURA!

Mesec marec je pri Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) že tradicionalno namenjen kulturi. Kultura bo ljubljanskim študentom tokrat na dlani že deseto leto zapored, letošnji Mesec kulture ŠOU v Ljubljani pa se lahko pohvali z doslej največjim naborom najrazličnejših brezplačnih kulturnih dogodkov: zgodilo se jih bo več kot 40.

Kulturna ponudba bo študentom in tudi vsem ostalim na voljo od ponedeljka, 1. marca 2010. Otvoritev Meseca kulture ŠOU v Ljubljani bo v Kinu Šiška, zaznamovali pa jo bodo gledališko-glasbeni izbruhi Improligašev, koncert trubačev Fešta band in skupine Dubioza kolektiv – z dobrimi vibracijami, pozitivno energijo in poskočnimi ritmi.

Tudi letos bodo velik delež programa Meseca kulture ŠOU v Ljubljani prispevali študentje umetniških akademij in drugih fakultet, ki se bodo kolegom z drugih fakultet predstavili z razstavo, modno revijo, koncertoma in dvema filmskima večeroma. Sicer se bodo prvi teden Meseca kulture ŠOU v Ljubljani zgodili razstava študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje ter Visoke šole za risanje in slikanje v Hostlu Celica, prvi predizbor natečaja za neuveljavljene rock skupine Rock izziv 2010, revija študentskih pevskih zborov, plesna delavnica in potopisno predavanje. Drugi teden Meseca kulture ŠOU v Ljubljani se bo začel 8. marca z Dnevom študentk, nadaljeval pa s koncertom komornih zasedb v Slovenski filharmoniji, drugim predizborom natečaja za neuveljavljene rock skupine Rock izziv 2010, študentsko modno revijo, večerom študentov Akademije za glasbo, jam sessioni in različnimi delavnicami. Teden od 8. do 14. marca bo še posebej zanimiv tudi zato, ker bodo imeli študentje ob predložitvi študentske izkaznice vse teden prost vstop v muzeje, galerije in Kinoteko v Ljubljani in okolici. Brezplačne ustvarjalne delavnice v Hostlu Celica bodo popestrile tretji teden Meseca kulture ŠOU v Ljubljani, ko se bo zgodil še pesniški večer, medfakultetno prvenstvo v Impro ligi in plesna predstava. Drugi filmski večer študentov AGRFT bo uvod v četrti teden Meseca kulture ŠOU v Ljubljani, ki ga bo zaznamoval še Afterparty z Radiem Študent v Menzi pri Koritu na Metelkovi.

Celoten program meseca je na voljo v brošuri Mesec kulture ŠOU v Ljubljani in na spletni strani ŠOU v Ljubljani, www.sou-lj.si.

Tudi letošnji Mesec kulture ŠOU v Ljubljani se bo zaključil zadnji dan v mesecu marcu, in sicer popoldne s Študentsko povorko v središču mesta, zvečer pa z že tradicionalnim zaključnim koncertom Meseca kulture in natečaja Rock izziv, na katerem bo nastopila zmagovalna skupina natečaja Rock izziv 2010, poleg nje pa še Zmelkoow, Tide in Zabranjeno pušenje. Koncert bo v Cvetličarni Mediapark v Ljubljani, vstopnice v predprodaji (prodajna mesta Eventima) bodo po 6 evrov, na dan dogodka pa po 9 evrov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.