✔ KVIZ: Kako dobro poznaš slovensko politiko?

Politika
Kviz o poznavanju slovenske politike

Slovenska politika je na svoj najboljši dan izredno zanimiva. Kot film nas spravi v dobro ali slabo voljo ali pa direktno do joka ali jeze. Vseeno pa je pomembno vedeti vsaj osnovne stvari o dogajanju v slovenski politiki, parlamentu in očitno tudi Twitterju. Če ne drugega lahko to uporabiš na naslednjih volitvah in spremeniš prihodnost Slovenije. Za malo zabave in resnosti nate čaka Kviz: Kako dobro poznaš slovensko politiko. Izvedel boš koliko poslancev imamo, koliko vlad smo imeli, kdo opravlja katero funkcijo in druge zanimive podatke.

Kviz o slovenski politiki

Ni potrebe, da se strinjaš z odločitvami ali besedami naših politikov. Pomembno pa je, da se udeležuješ volitev, saj tvoj glas dobesedno šteje pri spremembah na bolje (včasih tudi na slabše). Morda se iz kviza ne boš naučil vsega, kar je potrebno za pametno in razumevajoče spremljanje politike, a upamo, da bo vsaj začetek. Za tiste, ki pa ste s slovensko politiko boljše seznanjeni, pa bo morda kviz povedal kaj do zdaj še nepoznanega.

Kako ti je šlo? Si izvedel kaj novega in se morda tudi kaj naučil? Če se nisi, škoda. Če si se, odlično. Slovenska politika je nekaj, kar posredno in neposredno odloča o tvojem življenju, pravicah in še čemu. Iz tega (in še kakšnega) razloga je pomembno, da je vsak vsaj osnovno seznanjen s politiko in dogajanjem v njej.

+ objave

Novinar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.