Nutelina torta

Happy successful businesswoman in yellow shirt raising fists with ambition. Woman going up career ladder. Business achievement and promotion concept
Foto: Yana Iskayeva iz iStock

Posladkajte se kar doma

Če želite sami malo ustvarjati in se posladkati spečite torto. Za testo nuteline torte  potrebujete 6 jajc, 12 dag sladkorja,18 dag moke, 1 pecilni prašek, 1 vanilijev sladkor in 4 do 5 žlic nutele. Za nadev pa pol litra sladke smetane in 5 žlic nutele. Potrebujete še preliv, ki naj bo sestavljen iz 2 dcl vode in 5 žlic sladkorja.

Postopek peke je tak, da najprej ločimo jajca. Rumenjake in polovico sladkorja penasto vmešamo. Beljake z drugo polovico sladkorja stolčemo v trd sneg. V rumenjake nato vmešamo nutello, dodamo 1/3 snega in postopoma presejano moko zmešamo s pecilnim praškom, nato dodamo preostali sneg in narahlo premešamo vse skupaj. Vse skupaj pečemo približno pol ure na 180 stopinjah.

Ko je torta pečena in ohlajena jo razrežemo na tri plasti.  Stolčemo stepeno smetano in dodamo nutelo. V lončku zavremo vodo, kateri smo dodali sladkor, nato jo ohladimo in z njo navlažimo vsako plast torte posebej. Vsako plast torte namažemo z 1/3 kreme. In dober tek.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.