Pomladne študentske zabave

S pomladjo smo zakorakali v pestro ponudbo raznoraznih prireditev, zabav in družabnih dogodkov na prostem. Tudi študentske zabave in s tem razlogi za druženje in veselje so dobili nove priložnosti. Kaj nam torej organizatorji ponujajo?

Otvoritev MAJSKIH IGER bo 5. maja 2014. Prireditev predstavlja odlično kombinacijo med zabavo, kulturo in športom. Majske igre trajajo več dni, v tem času pa so organizirani pohodi, različne športne igre, za še večjo zabavo pa je poskrbljeno tudi v večernih urah z nastopom različnih glasbenih skupin.

ŠKISOVA TRŽNICA, največja enodnevna kulturno-zabavna prireditev na prostem za mlade v Sloveniji, prihaja na narodno telovadišče ND Ilirija (Ljubljana) v sredo, 7. maja 2014. Zveza študentskih klubov Slovenije letos obljublja nepozabno doživetje značilnosti vseh slovenskih pokrajin ter zabavo ob odlični glasbi. Zveza študentskih klubov Slovenije letos organizira že 17. Škisovo tržnico, ki je v svoji zgodovini prerasla v eno najbolj obiskanih prireditev v Sloveniji, saj jo vsako leto obišče več kot 20.000 obiskovalcev. Dogodek je razdeljen v dva dela, in sicer dnevno dogajanje s predstavitvijo študentskih klubov ter večerni koncertni del. Kulturno dogajanje, za katerega je značilna kulinarična predstavitev posameznih krajev Slovenije, se bo pričelo ob 12. uri ter trajalo vse do 18. ure, ko se bodo pričeli nastopi glasbenih skupin. Tudi letošnja Škisova tržnica bo potekala v  skladu z EKO konceptom, saj se bodo odpadki sproti ločevali, odvažali in stiskali, mlade pa se bo osveščalo o primernem ravnanju z odpadki.

LAMPIONČKI, ki se bodo odvili 13. maja 2014, veljajo za simbol tradicionalnih študentskih iger in predstavljajo največji projekt organizatorjev ŠOUM. Ti so že desetletja stalnica, namenjena športu in druženju študentov Univerze v Mariboru, in so s svojo tradicijo prerasli v pravi študentski praznik, ki vsako leto združuje množice mladih med 15. in 30. letom oz. vseh mladih po srcu. Lampiončki se uvrščajo med dogodke z najdaljšo tradicijo med vseslovenskimi študentskimi dogodki. Prepoznavnost dogodka presega štajersko območje, saj mlade poleg pestrega programa pritegne tudi to, da je udeležba na celodnevnem dogodku popolnoma zastonj in tako se pridruži okoli 15.000 obiskovalcev. V popoldanskem času potekajo športno-zabavne Lampiončkove igre in predstavitve študentskih klubov, zvečer pa sledi osrednja glasbena prireditev. Organizatorji vsako leto zagotovijo pester družabni program, popestren s koncerti številnih glasbenih skupin in z dogajanjem na kar treh odrih. 

Sanda Gajsar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.