Postani boljši poker igralec … recimo

Res ni težko zapasti pod urok kvartopirstva. Texas holdem. Nekaj čarobnega, celo seksi je v tej igri. Sploh če imaš zmagovalne karte. ‘All in,’ rečeš vehementno. ‘Ajde, enačim’ in ‘Jo, jaz tudi,’ odgovarjajo soigralci. In potem se zmagoslavno nasmihaš, ostalim pa venijo face v reakcijo na tvoj Royal flush. Ah, ko bi le bilo tako vsako rundo. Pa vendar takih filmskih trenutkov ni prav dosti. Kako pogosteje do njih? Mnogo je sicer načinov, da izboljšaš svojo igro, a čemu bi se poglabljal v strategijo, kalkuliranje procentov in podoben mambo-džambo, če se lahko raje poslužiš bolj … Neortodoksnih trikov.

1. Zadah iz pekla

Naj so tvoji soigralci še taki majstri, bodo vsi klonili pod nevidnimi pestmi smrdljivega zadaha. V zgodnjih fazah igre si pod pretvezo tuhtanja na skrivaj vtakni strok česna v usta. Naglo ga požveči in poplakni s pivom. Ko so vložki veliki, pihljaj proti aktivnim soigralcem in glasno parlamentiraj. V šestdesetih odstotkih časa bodo (dobesedno) sotrpini odstopili, samo da jih ne boš več smrdljivo nagovarjal. Še legendarni Negreanu ni zmožen izvajati svoje kartne magije, če mu dahaš v nos aromo po klobasah. Disclaimer: Obstaja možnost, da po nekaj takih seansah nihče več ne hotel igrati s ‘smrduhom’.

2. As v žepu

Pred veliko igro si ubavi par kupčkov kart z enako zadnjo stranjo kot one, s katerimi boste igrali. Vse skupaj te bo prišlo morda deset evrov. Nato imej v žepu venomer pripravljenih vsaj par kompletov asov. Spretno jih zamenjaj s svojo zanič ‘roko’ ob prikladnem trenutku. Po parih rundah boš strah in trepet mize. Gospod oz. gospa poker. Profiti pa bodo skladno rasli. Disclaimer: Ko se na mizi nenadoma pojavi po dvoje ali več istih asov, bodi pripravljen na zdraho. To ni nujno slabo, saj ti kraval ponudi priložnost, da odtujiš kak dodaten žeton.

3. Saboter

Mislil si, da ti zmaga ne uide. Pa se izkaže, da ima nekdo vendarle boljše karte od tvojih. A dokler svojih ne pokažeš, je še vse v zraku – lahko tudi dobesedno. Odigraj epileptični napad in spodnesi mizo, da žetoni in karte poletijo. ‘Po nesreči’ s komolcem zbij kozarec pijače po igralni površini. Na skrivaj zaneti rob prta. ‘Ups, se zgodi’. A glej ga zlomka – k sreči imaš s seboj svež komplet kart (po možnost označenih) in torej ‘gremo lepo od začetka.’ Disclaimer: Včasih se najde kak pametnjakovič, ki popivna karte, pogasi požar ali skuša rekonstruirati potek runde. Imaš tudi take tičke.

4. Zavlačevalec

Zamisli si tole – si v napeti ‘roki’, fifty-fifty, samo še dva igralca, ti in kolega. Kolega, ki ga poznaš ravno dovolj, da veš, da ima čez uro in pol nočno. Na lepem ti ni več on nasprotnik, temveč ura. Zavlačuj z dolgimi intervali težkega preudarjanja, kupi obiskov stranišča, nujnim službenim pogovorom po telefonu … Konec koncev bo moral nasprotnik na šiht, ti pa si pravkar v uri in pol zaslužil lepo bero žetonov. Disclaimer: Bolj se bližaš ‘zmagi’ proti uri, bolj se bodo soigralci pritoževali. Če igraš s kakšnimi robustneži, te znajo celo vreči čez prag.

5. Srečkovič

Nekateri so pač rojeni pod srečno zvezdo in dobivajo partije kot za šalo. Karte jih ljubijo, kakor se reče. Nisi eden takih? Razmišljaj v smeri obiska cigank, ki se za dvajset-evrski bankovec v tvojem imenu dobrikajo silnicam usode. Ubavi od njih kak medaljon, mali totem ali kobrine solze. Kdo pravi, da se sreče ne da kupiti? Disclaimer: Cigančica te lahko tudi hinavsko uroči, ti proda preklet medaljon ali totem, ki prav vleče nase nesrečo. Kobrine solze so lahko samo pusta voda. Že v osnovi torej rabiš nekaj sreče, da te pri teh nakupih ne … Hm … Veš kaj, raje pozabi tole peto točko.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.