V Cerknici letos Butalska olimpijada

Kot vsako leto bo v pustni Cerknici tudi letos veselo. V tednu med 7. in 13. februarjem nas bodo tokrat zabavali Butalci, ki bodo priredili Butalsko olimpijado. Vse se bo začelo na debeli četrtek, ko bodo prežagali babo, prižgali butalski ogenj, cerkniški župan pa bo Oblast predal butalskemu. Pustno razpoloženje bo trajalo vse do pepelnične srede, ko Pusta „pokopljejo“ (pravzaprav ga zažgejo in utopijo). Butalski župan zaradi silne žalosti ni več sposoben opravljati svojih nalog in Oblast vrne nazaj, od koder jo je dobil.

 

Vrhunec Butalske olimpijade (krajše: Butalijade) bo v nedeljo, 10. februarja, ko se bodo po Butalah najprej ob 10. uri pomerili tekači na prav zaresnem 4-kilometrskem teku po ulicah pustne Cerknice – rezultati teka se bodo upoštevali v skupnem seštevku za notranjski tekaški pokal, o katerem boste več informacij dobili na spletni strani organizatorja: www.drustvo-sovica.si.

 

Teku bo sledil veliki pustni karneval z začetkom točno okoli 12:32 in z vstopnino 5 EUR. Na slavnostni povorki vseh udeležencev Butalijade si boste lahko ogledali najboljše športnike iz Butal in okolice. Glede na to, da je na igrah sodelovanje pomembnejše od zmage, se vam bodo predstavili tudi tisti, ki so zgolj sodelovali. Od coprnic do ščuke, rdečeperke, Jezerka, zmaja in množice drugih. Vse druge potrebne in tudi manj potrebne (že praktično frigidne) informacije najdete na spletni strani www.pust.si, sicer pa vabljeni!

 

Najbrž se sprašujete, zakaj Butalska olimpijada ravno v letu 2013. Vse se je začelo z Lukcem Svetvidlom. Ta butalski svetovni popotnik, ki je po svetu odšel pamet iskat, je v strahu pred koncem sveta ušel nazaj v Butale. Pravilno je sklepal, da so Butale toliko za svetom, da je 21. december 2012 zanje oddaljen še celo večnost. Ob vrnitvi je razložil vse o svojih zgodah in prigodah, a njegove rojake so najbolj zanimale Olimpijske igre. Županu je bila ideja tako všeč, da se jih je odločil prirediti. Ko je izvedel, da potekajo vsaka štiri leta, je takoj ustanovil Odbor za deljivost števila s štiri (OZDŠSŠ), ta pa je soglasno sklenil: „Leto 2013 je nedvoumno in prav zagotovo skoraj deljivo s štiri, in sicer zato, ker je sosedov Jurež tako rekel – on vse ve.“ Kar se tiče datuma, ni bilo dileme – od debelega četrtka 7. 2. 2013 do pepelnične srede 13. 2. 2013. Olimpijske discipline so si Butalci izmislili kar sami.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.