Veselo bomo pričakali 2014 v vseh večjih mestih po Sloveniji

Če želite preživeti najdaljšo noč doma, v Sloveniji, se podajte na katero izmed številnih silvestrovanj na prostem, ki jih prirejajo v skoraj vseh večjih mestih po Sloveniji.

Veseli december v stari Ljubljani in silvestrovanje na več trgih

Ljubljana je v decembrskem času naravnost fantastična. Dogajanje se stopnjuje v času od božiča do silvestrovega in se zaključi s tradicionalnim ognjemetom ob polnoči z Ljubljanskega gradu. Tudi letos bo glasbeni program na več trgih pester in zanimiv ter primeren za ljudi vseh okusov in starosti. Na Trgu francoske revolucije bodo prišli na svoj račun ljubitelji alternativne rock glasbe. Tu bodo nastopili Clockwork Psycho, Ludovik Material, Demolition Group in Zaria. Pogačarjev trg bo namenjen ljubiteljem slovenskih izvajalcev popularne in narodno zabavne glasbe. Tu se boste zabavi ob zvokih Ansambla Toplar, Andreje in Ansambla Kolovrat. Generaciji srednjih let je tradicionalno namenjen Mestni trg. Zabavali vas bosta Alenka Godec in Nuša Derenda. Na Kongresnem trgu namenjenem najširšemu krogu obiskovalcev bodo nastopili Samuel Lucas, Tanja Žagar in Čuki. Izbor izvajalcev zagotavlja zabavo vsem generacijam, od tu je tudi eden najlepših pogledov na ognjemet.

V praznično okrašenem starem mestnem jedru potekajo cel december raznovrstne prireditve, namenjene ljudem vseh starosti in različnih okusov. Praznično vzdušje se bo simbolično pričelo s prireditvijo Ljudje, prižgimo luč, ko se bo prižgala svetlobna okrasitev mesta. Praznično vzdušje s stojnicami in pestro ponudbo je organizirano na več mestnih trgih (Pogačarjev trg, Breg, Cankarjevo nabrežje, Prešernov trg, Kongresni trg). Za popestritev dogajanja vam predlagamo srečanje z Dobro vilo, prisluhnite nastopu otroškega pevskega zbora in božičnemu koncertu pred Magistratom, udeležite se sprevoda Dedka Mraza, oglejte si predstave Uličnega gledališča Ana Mraz in drugo.

Obiskovalcem od daleč omogočajo brezplačno parkiranje na Vodnikovem trgu.

Čarobni december v Mariboru s silvestrovanjem na Trgu Leona Štuklja

Silvestrovanje v Mariboru v starem mestnem jedru na Trgu Leona Štuklja je prav tako edinstveno doživetje. Za odlično zabavo bodo letos poskrbeli Happy Ol´ McWeasel, Alya in Karneval band.

Tudi v Mariboru bo pestro dogajanje cel december. Obiščite božične koncerte, božični sejem in novoletni sejem ter številne druge prireditve na mariborskih praznično obarvanih vilinskih trgih, ulicah in dvoriščih. S prižigom praznične okrasitve v začetku decembra, ki se bo kot Vilin klobčič razpredla letos tudi na nove lokacije mestnega jedra, bo Maribor preplavilo praznično vzdušje. Obljubljajo, da še nikoli tako živahno kot letos! Mestne trge in ulice bodo skozi ves mesec polnile stojnice prazničnega sejma unikatnih izdelkov.

Ostala silvestrovanja po Sloveniji

Pester bo tudi december v Celju, ki se bo zaključil s silvestrovanjem na prostem s skupino Rok ‘n’ band.

Veselo je sedaj že tradicionalno tudi v Kopru, kjer praznično dogajanje poteka v okviru prireditev pod skupnim naslovom S Koprom v novo leto 2014. Zabavali vas bodo Stino, Ne Me Jugat in Rudi Bučar. V prazničnem decembru je v Kopru precej živahno. Začetek praznovanja se bo pričel s tradicionalnim prižiganjem novoletnih luči. Zabava se bo nadaljevala z veliko glasbe z domače in tuje scene, poskrbljeno bo tudi za pester zabavni spremljevalni program, za najmlajše z različnimi delavnicami in kulturnim programom.

Sicer pa bodo veslo pričakali novo leto v vseh večjih mestih po Sloveniji. Programe silvestrovanj si lahko ogledate na spletni strani http://www.slovenia.info.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.