Zaključen 6. Schengenfest

Sinoči se je zaključil že 6. Schengenfest, ki je v treh dneh ponudil kar 37 nastopajočih skupin in didžejev. To število nastopajočih je bilo rekordno, rekorden pa je bil tudi obisk!

Zaključni večer je bil več kot veličasten, saj so mnogi obiskovalci pričakovali ravno vrhunsko brit rock zasedbo Skun Anansie. Pevka Skin, ki je minuli dan praznovala rojstni dan in so ji organizatorji podarili prav posebno torto, je bila vidno dobre volje, saj je odlično sodelovala tako z mediji, kot tudi občinstvom. Slednje smo lahko videli na njihovem uro in pol trajajočem nastopu, na kaerem je dala vse od sebe. Navdušenje publike je bilo ves čas na višku, svoje zadovoljstvo in sproščenost, tudi zaupanje do obiskovalcev Schengenfesta pa je Skin pokazala tako, da se je podala na roke obiskovalcev, ki so jo nosili po rokah do tonskega tehnika in nazaj. Dogodek je bil res za spomin do konca življenja!

Isti večer, ki je bil v znamenju dobre rock in sorodne glasbe, smo lahko na glavnem odru videli se Dubiozo Kolektiv iz BiH, ki je dokazala, da ima zaradi svoje glasbe in sporočilnosti te v Sloveniji res veliko zvestih oboževalcev, kot tudi S.A.R.S., Diskobajagi, Sausages, Kill Keny, Bottomline in Los Explozivos. Tudi elektronski oder je bil deležen ovacij množice plesno razpoloženih Schengenfestovcev. 

 

Prvič v Sloveniji so lahko brusili pete na Joachima Garrauda in  Chrisa Lakea, večer pa so obogatili tudi Vanillaz in Exo Beltram & Friends. Poleg delavnic in slavnostnega zaključka teh, pa smo lahko videli tudi stand up nastop Pižame in hrvaške komičarke Marine Orsag. Vse dni festivala je bilo sončno in vroče, a je ravno lega tega ob prekrasni reki Kolpi ponujala obiskovalcem hlajenje v njej, mnoge spremljevalne aktivnosti pa so ravno tako navduševale obiskovalce festivala.

Organizator festivala KUD Bela krajina se zahvaljuje vsem obiskovalcem za obisk, vsem medijem, ki so festival podprli po svojih najboljših močeh, še posebej tudi medijskim pokroviteljem, in drugim pokroviteljem! Organizatorji pa že zdaj vabijo: dobrodošli na še večji in bolj seksi festival Schengenfest 2014!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.