MENT Ljubljana 2022

  Grafika s ključnimi podatki o festivalu
  MENT Ljubljana 2022

  Kdaj

  8. junija, 2022-10. junija, 2022    
  0.00

  Vrsta dogodka

  MENT Ljubljana predstavlja prvi paket glasbenih imen in govorcev osme edicije, ki se bo med 8. in 10. junijem odvila na 15 lokacijah v Ljubljani.

  Slovenski festival glasbenih odkritij, ki se osredotoča na lokalne, regionalne in evropske scene, se vrača k tridnevnemu klubskemu formatu z mednarodno glasbeno konferenco, ki vsako leto privabi več sto evropskih glasbenih profesionalcev.

  Letošnji koncertni program vključuje več kot 80 glasbenikov iz 25 držav. Na sredinem otvoritvenem večeru v Kinu Šiška bo kot glavni gost nastopil enigmatični ameriški zvezdnik, kantavtor in producent Yves Tumor. V četrtek in petek pa se bodo ob številnih drugih mednarodnih gostih in domačih talentih predstavili ukrajinska hip-hop ikona Alyona Alyona, britanska kantavtorica Martha Skye Murphy in francoska avant-pop usvarjalka Oklou.

  MENT tokrat združuje moči z ljubljanskim festivalom Druga godba, ki že 38 let navdušuje s predstavljanjem novih glasbenih žanrov ter bogatim naborom svetovnih etno glasb in njihovih sodobnih interpretacij. Na odru, ki ga kurira Druga godba, bodo nastopili podalpski bluesman Niko Novak, japonski psych rock trio KUUNATIC, belgijski fusion jazzerji Echoes of Zoo in irski mojster psihedeličnih plesnih ritmov DJ Fitz.

  Celoten program bo najavljen v drugi polovici aprila. Več na www.ment.si.

  marketing [afna] nevtron.eu

  Marketing

  Prejšnji članekAnime konvencija UmiKo 2022
  Naslednji članekŠkisova tržnica 2022
  marketing [afna] nevtron.eu

  Marketing

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.