Pivo & Burger Fest

  Steklenice piva obešene na festivalu.
  Pivo & Burger Fest

  Kdaj

  14. septembra, 2019-15. septembra, 2019    
  Cel dan

  Kje

  Pogačarjev trg
  Pogačarjev trg 1, Ljubljana, Slovenija, 1000

  Vrsta dogodka

  Na Pogačarjevem trgu v Ljubljani bo potekala srečna 13. izvedba Pivo & Burger Festa, na kateri se bo za pozornost pivcev potegovalo kar 230 različnih piv. V pokušino jih bo ponudilo več kot dvajset pivovarn in pivotek, prvič pa bodo na dogodku v ponudbi tudi koktejli s pivom. Hmeljnim zvarkom bodo obiskovalke in obiskovalci lahko iskali idealne partnerje med burgerji in drugimi specialitetami, debatirali o najljubših kombinacijah, dobro jedli in pili ter se ob funky muziki veselili v soboto, 14. septembra, med 11. in 23. uro ter v nedeljo, 15. septembra, med 11. in 21. uro.

  Ljubitelji piva bodo na Pivo & Burger Festu imeli precej dela, saj bodo lahko obiskali stojnice 24 različnih pivovarn in pivotočev. Med njimi so tudi trije novi: pivovarna Clef Brewery, ki prihaja iz samih neder slovenskega pivovarstva, iz Žalca; ptujska Kavarna Bodi, ki bo predstavila koktejle s pivom; ter distributer kraft piv iz vsega sveta Ne toči, Peter, kjer si želijo slovenski trg obogatiti z zvarki, ki sodijo v sam vrh evropske in svetovne mikropivovarske proizvodnje.

  Pivo & Burger Fest

  Da se pivo odlično spaja tako s klasično poulično prehrano kot z modernimi, drznimi krožniki, zdaj ni več skrivnost za urbane gurmane, ki spremljajo dogajanje na mestni in širši kulinarični sceni. »Trend spajanja piva s hrano postaja vedno močnejši, posebne dogodke prirejajo pivoteke, pivovarje k sodelovanju na tematskih dogodkih vabijo vrhunski kuharski mojstri, posebne kulinarične dogodke prirejajo tudi pivovarji sami. Za deželo, ki je svetovna hmeljarska velesila, ki ima tako bogato kulinarično dediščino in ki ima na voljo tako dobre lokalne sestavine za kulinariko, se pravzaprav lahko vprašamo le, kakšna čudovita gurmanska popotovanja nas v tej kombinaciji še čakajo« je dejal idejni oče Pivo & Burger Festa Lior Kochavy.

  BurgerjiTokrat se bomo poleg posebnih vrst piva lahko razveselili tudi posebej za Pivo & Burger pripravljenih jedi ter premiernih predstavitev burgerjev. Med novimi ponudniki hrane velja omeniti Posestvo – Estate Magovac iz Krke, kjer bodo pripravljali burgerje s svežimi domačimi postrvmi, ter novomeško pivnico Kralj Matjaž, ki se je s pivsko ponudbo prvič predstavila spomladi, tokrat pa bodo prvič predstavili svoje kulinarične mojstrovine, in sicer burger s cufano svinino ter sladico pivomisu.

  Med drugimi slastnimi jedmi, ki se bodo odlično spajale z različnimi pivi, velja omeniti pastrami sendvič EK Bistroja, pa avtentične mehiške takose iz El Patrón Tacos & Store, klasično pubovsko jed fish & chips iz Pivnice Lajbah, pa sladke makrončke iz Atelier Karim in vroče kapljice omakic Gorki Chili. Seveda brez izbire ne bodo ostali niti vegani, katerim bodo pri Organic Gardnu ponudili svoje znamenite rdeče in rumene burgerje, tokrat prvič tudi Amaze Burger z rastlinskim mesom, pri Veganiki pa burger s tempehom, sklede s soba rezanci, kimčijem, tempehom in sezamom ter čokoladni kolač s pivom.

  Burgerje za sladokusce bosta pripravljala ljubljanska Pop’s Place in Tokyo Piknik, obvezen bo tudi postanek pri nasmejanem Osiju iz Super hrusta na hrustljavčkovem burgerju z odojkom ali burgerju s cufano jagnjetino ter pri ekipi Kuhinje Krušič, kjer bodo pripravljali svoje znameniti konjske burgerje. Če vam ni do vijuganja na Koroško, bo nujno treba izkoristiti eno redkih priložnosti, ko se v prestolnici dobi burgerje Punkta iz Kotelj, ljubljanski Hood Burger pa bo na tokratnem Pivo & Burger Festu predstavil svojo različico ikoničnega burgerja z dvema govejima polpetama, ki so jo poimenovali Big Hood. S svojo ponudbo klasičnih in odbitih burgerjev bodo tu seveda tudi dobri stari znanci iz vse Slovenije, in sicer ljubljanski Majmun in Top Chef, kamniški 7 Burger, MANGOOP burgers ‘n’ stuff iz Doba pri Domžalah, mariborski Jack & Joe Steak and Burger Club, Dnevni bar pr’Mrtinet iz Luč pri Grosupljem ter svetovno znana celjska Gostilna in pivnica Stari pisker s svojo ponudbo klasičnih in odbitih burgerjev.

  Prejšnji članekLjubljanska noč 2019
  Naslednji članek5. FeKK – Festival kratkega filma v Ljubljani: Slavje

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.