5. FeKK – Festival kratkega filma v Ljubljani: Slavje

  Festival kratkega filma 2019

  Datum / Čas
  Date(s) - 19. avgusta, 2019 - 24. avgusta, 2019
  Cel dan

  Lokacija
  Kinodvor Ljubljana

  Kategorije


  V ponedeljek se bo v Kinodvoru uradno otvorila peta edicija festivala kratkega filma FeKK, ki že peto leto v Ljubljano prinaša najkakovostnejše programe kratkometražnih filmov domačih in tujih produkcij. Festival razkriva tekmovalna programa FeKK SLO in FeKK YU, v katerih se bodo filmi potegovali za nagrade v različnih kategorijah. Letošnji FeKK bodo zaznamovali tudi retrospektiva kratkih filmov Dušana Makavejeva, velikana jugoslovanskega črnega vala, predstavitev kratkometražcev prodorne srbske režiserke Jelene Gavrilović, gostovanje slovitega portugalskega festivala IndieLisboa, zmagovalni evropski kratki filmi preteklega leta, pa še VR kino, raznolik strokovni program za predstavnike filmske stroke ter sproščena druženja s številni mednarodni gosti.

  Na letnem kinu Slovenske kinoteke na Muzejski ploščadi Metelkova bodo od torka do četrtka vsak večer pod zvezdami potekale projekcije tekmovalnih programov in pogovori s prisotnimi avtorji. V slovenskem tekmovalnem programu bo prikazanih kar 32 kratkih filmov, ki so bili izbrani med več kot sto prijavljenimi in med katerimi selektorji prepoznavajo vse bolj izrazit razcvet afinitete do eksperimentiranja s filmskim jezikom. Mednarodni tekmovalni program s fokusom na produkcije iz različnih držav nekdanje Jugoslavije bo prikazal skrbno pripravljen izbor 25 kratkometražcev raznovrstnih žanrov in zvrsti.

  Zaključek prve petletke je seveda mini jubilej in kot tak nujen razlog za slavje, o čemer pričata tudi (s pomočjo Slovenskega filmskega arhiva skrbno izbrana) arhivska programa FeKK SLAVJE: Ženske in FeKK SLAVJE: Praznik, ki slavita ženske in prevprašujeta naravo folklore ter praznovanja na Slovenskem v najširšem smislu. V spremljevalnem programu lahko pričakujete še marsikaj, peti rojstni dan se bo namreč zagotovo primerno proslavil na tradicionalnih festivalskih zabavah. Vabljeni!

  Program v celoti na spletni strani FeKK.si.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your name here
  Please enter your comment!

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.