Pravljična 7. sezona Odprte kuhne

  Pravljična 7. sezona Odprte kuhne

  Kdaj

  16. marca, 2019    
  10.00

  Kje

  Pogačarjev trg
  Pogačarjev trg 1, Ljubljana, Slovenija, 1000

  Vrsta dogodka

  Predpremiera že 16. marca v Križankah, začetek sezone pa 22. marca na Pogačarjevem trgu – Letos bo Odprta kuhna gostovala tudi v Novem mestu

  Prvi pomladni petek v Ljubljani je tradicionalno še posebej slasten dan, saj domačini in obiskovalci prestolnice najlepši letni čas pozdravijo na najboljši možen način – na otvoritvi Odprte kuhne, najbolj priljubljene kulinarične tržnice pri nas. Na Pogačarjevem trgu se bo sedma sezona te okusne in uspešne kulinarične pravljice pričela 22. marca, kar pet slastnih poglavij pa bo Odprta kuhna letos pisala tudi drugod po Sloveniji. Poleg Celja, Ptuja, Kopra in Nove Gorice bodo letos na svoj račun prišli tudi gurmani na Dolenjskem, saj Odprta kuhna na seznam gostovanj dodaja Novo mesto. 

  V Ljubljani bodo tudi letos kuharski mojstri vsak sončni petek od 10. ure dalje na približno petdesetih stojnicah pekli, pražili, soparili in cvrli eksotične zvitke, mehke štrukeljce, krepke klobase, pristne žlikrofe in pikantne rezance; tu bodo popolno zapečeni stejki in hrustljavi odojek in kot puterček mehka rebrca in omamno dišeča jetrca ter sveže školjke, ribice in kalamari; pa tradicionalne filane paprike s pire krompirjem in trendi riževe sklede, pa seveda veganske pite in juhice, da šmorna, potičk, sladoleda, pisanih makronov in cele vrste drugih slaščic niti ne omenjamo. Vse skupaj bodo spremljali iskrivi mehurčki penine, debate se bodo razvile ob bogatih aromah slovenskega in tujega kraft piva, »živijo vikend« bodo cingljali kozarci z belimi, rdečimi, rose in oranžnimi vini, druženja ob vrhunskih džinih pa se bodo prevesila v nepozabne ljubljanske poletne noči.

  V zraku je posebna energija

  »Res nas čaka pravljična sedma sezona, toliko novih ponudnikov se nam je pridružilo,  pa nova lokacija v Novem mestu, česar smo še posebno veseli! V zraku je tudi prav posebna energija, saj se na kulinaričnem področju v Sloveniji dogajajo res imenitne stvari. Samo v zadnjih nekaj mesecih smo, denimo, postali Evropska gastronomska regija 2021, dobili lastno izdajo enega od treh najpomembnejših kulinaričnih vodnikov na svetu Gault&Millau, BBC pa nas je umestil na 3. mesto seznama top desetih »foodie« destinacij letošnjega leta. Biti del in aktiven člen tega pestrega dogajanja je čudovita izkušnja,« je ob pripravah na začetek sedme sezone povedal Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne.

  Predpremiera v Križankah

  Poleg novih ponudnikov in nove lokacije je letošnja novost tudi predpremiera Odprte kuhne v čudovitem preddverju Križank in na Trgu francoske revolucije, s katero se bo 16. marca pričel večdnevni dogodek European Food Summit. »Kot največji dogodek na področju ulične hrane pri nas smo se z Odprto kuhno z veseljem pridružili tej pobudi, saj si z organizatorji delimo vizijo Slovenije kot svetovno priznane kulinarične destinacije. Zato bomo na predpremieri Odprte kuhne obiskovalcem predstavili izključno slovensko kulinarično ponudbo, za katero smo prepričani, da je izjemna,« je ob tem poudarila Alma Kochavy, soustanoviteljica Odprte kuhne.

  Glavni urednik

  Prejšnji članekOdprtje razstave Odprtje razstave Morjá široka cesta – ilustracije izbranih Prešernovih pesmi Kaje Urh, Maruše Štibelj in Veronike Vesel Potočnik
  Naslednji članekVseŠtudentsko Pustovanje

  Glavni urednik

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.