10 najbolj čudnih stvari, ki so jih ljudje odvrgli v WC školjko

Kaj narediti, ko vam pri kosilu ostane hrana, ki čez nekaj ur ni več dobra ali pa ste nekaj cvrli v olju? Dandanes imamo vsi različne tipe odpadkov za takšne ostanke, a po navadi so ljudje stvari preprosto vrgli v straniščno školjko. Ker stvari v njej »izginejo«, ko potegnemo vodo, so jo ljudje uporabljali kot nekakšen dodaten koš za smeti. A medtem ko odvečna hrana še velja za nekaj, kar lahko odvržeš v školjko, so nekateri ljudje šli še korak dlje. Kaj so torej najbolj čudne stvari, ki so jih ljudje odvrgli v školjko?

Zlato ribico

Žal film Iskanje malega Nema ni resničen. Odtoki iz hiš ne vodijo v ocean. Resničnost, kaj se zgodi, če v školjko vržeš zlato ribico, je še bolj nenavadna. Te lahko zaradi nenavadnega okolja zrastejo za več kot 35 cm, kar za takšno ribico seveda ni normalno.

Ponarejene žetone za poker

Leta 2014 je moški v Atlantic City prišel s kar 2,7 milijona dolarjev ponarejenih žetonov. Na poker turnirju je z njimi igral in osvojil okoli šest tisoč dolarjev. Nato je v strahu, da bi ga ujeli, žetone vrgel v stranišče. Žetoni so po pričakovanju zablokirali pipe in tako so gospoda pričakali policisti.

Droge

Dogodek kot iz filma. V Auburnu so policisti vdrli v stanovanje osebe, ki je pri sebi imela več tipov različnih prepovedanih substanc. Ta se je filmsko odločila, da se bo teh znebila s pomočjo školjke. Pri tem je seveda bila neuspešna in sledila je aretacija. Metanje drog v školjko je dodatno nevarno, saj lahko kontaminira vodo.

Na milijone lego kock

Lego kocke.
Otroci so postali čarovniki, saj so kocke preprosto izginile.

Otroška igra ne pozna meja. Ko otrok ugotovi, da WC školjka »požre« skoraj vse, kar vrže vanjo, potem je jasno, kaj sledi. Javna anketa v Veliki Britaniji iz leta 2016 je ugotovila, da so otroci skupaj v straniščno školjko vrgli čez 2,5 milijona lego kock. Zadeva se ni ustavila le pri kockah, saj so vodovodarji potrdili, da v zamašenih straniščih večkrat najdejo celo vrsto igrač.

Zlat prstan okrašen z diamanti

V tem primeru ni šlo za namerno dejanje. Paula Stanton iz New Jerseyja je za dvajseto obletnico poroke prejela omenjeni prstan in nekega dne ji je ob čiščenju padel v školjko. Poskušala je do njega, a bila je neuspešna. Z možem sta po dolgem trudu obupala in kupila nov prstan. A po srečnem naključju je prstan po devetih letih le 100 metrov od njune hiše našel vodovodar in ga vrnil.

Lasnica francoske kraljice

Skrbniki v pariški kraljevi rezidenci so bili nekega dne šokirani, ko so v stranišču našli razkošen kos nakita, ki je pripadal kraljici Katarini Medičejski. Odkritje 9-centimetrske igle, na kateri je kraljičin znan podpis s prepletenima C-jema, je bilo za arheologe pozitivno presenečenje. To je bilo prvič, da so v palači Fontainebleau našli karkoli, kar je bilo v lasti kraljice Katarine. Čez stoletja je bila večina kraljevskih predmetov izgubljena ali ukradena, zaradi česar je lasnica neprecenljiva.

Aktivna bomba iz druge svetovne vojne

Prebivalca v Stockportu je na stranišču presenetila drugačna bomba, kot jo je najbrž pričakoval. Ko je zagledal njemu neznano napravo, jo je prijavil policiji. Policija je zavarovala okolico in bombo s pomočjo posebne enote odstranila. Nato so jo peljali na bližnjo lokacijo, kjer so jo eksplodirali.

Ura Rolex vredna dobrih 8 tisoč dolarjev

Ura Rolex.
Tudi ura ni bila načrtno odvržena.

Zgodba na las podobna tisti s prstanom. Ženski iz Kalifornije je nekega dne po nesreči v školjko padla ura. Hitro je poklicala vodovodarja, a bilo je zaman. Ura je izginila. Tudi tokrat je čas prinesel svoje, saj je eden od vodovodarjev čez 18 mesecev uro našel dober kilometer stran. Spomnil se je na lastnico in ji vrnil Rolex.

Denar

Skoraj vse do sedaj naštete stvari imajo določeno vrednost. A nekdo v Avstraliji ni potreboval stvari, da bi jo vrgel v školjko, ampak je vanjo vrgel kar denar. Ob opravljanju svojega dela je hišnik v smeteh stranišča odkril več bankovcev. Nato jih je še več našel v školjkah. Šlo je za bankovce v vrednosti 50 ali 100 dolarjev. Hišnik je odkritje prijavil policiji, ki je med raziskavo ugotovila, da je nekdo v stranišče vrgel 93 tisoč dolarjev bankovcev. Ker je bil vir neznan, je hišnik lahko obdržal 76 tisoč, preostali denar je vzela država.

Psa

Res je. Žal je nekdo splaknil tudi psa. A zgodba ima srečen konec. Ponovno je zraven otroška domišljija. 4-letnik iz Londona je po sprehodu svojega psička poskušal umiti v stranišču in med tem po pomoti potegnil vodo. Psička je potegnilo v odtok. Družina je hitro poklicala vodovodarja, ki je štirinožca rešil. Z gotovostjo lahko trdimo, da psiček nikoli več ni stopil niti blizu školjke.

VIRList Verse
Prejšnji članekKlub koroških študentov ponovno organizira KKŠ Summer FEST
Naslednji članekDa se bliža pomlad, slutijo rože prej kakor človek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.