10 najboljših pesmi Harryja Stylesa

Najboljše pesmi Harryja Stylesa
Najboljše pesmi Harryja Stylesa Foto: on hstyles

Harry Styles je član nekdanje fantovske skupine One Direction, po razpadu skupine pa je nadaljeval s solo kariero. Tako se je Harry na glasbeni sceni uveljavil tudi kot solo pevec, ki svoje pesmi piše sam. Styles namreč poudarja, da želi pisati iz osebnih izkušenj, svoje življenje pa vseeno rad ohranja zase, saj ločuje zasebno in poklicno življenje. Zato Styles pomena pesmi načeloma ne želi posebej pojasnjevati, saj že sama pesem vsebuje sporočilo, ki ga želi predati oboževalcem. Kljub temu pa je ozadje in navdih za nekatere pesmi vseeno delil z javnostjo.

Katere so najboljše pesmi Harryja Stylesa?

As It Was

Seznam začenjam s pesmijo, ki je vodilni singel Harryjevega tretjega studijskega albuma Harry’s House. Uspešnica je namreč požela takojšen uspeh, pogosto pa jo vrtijo tudi na radijskih postajah. Pesem gre hitro v uho in domnevno govori o Harryjevem odnosu do slave, njegovi osamljenosti in o tem, kako njegovo življenje ni takšno, kot je nekoč bilo.

Harry Styles - As It Was (Official Video)

Adore You

Tudi singel Adore You še vedno odmeva iz marsikaterih zvočnikov, saj je vse od leta 2019, ko je pesem izšla, še vedno velik hit. Navdušujoč pa je predvsem videospot, ki prikazuje fanta, izoliranega od zunanjega sveta zaradi njegove drugačnosti. Ker ima okolica nanj močan vpliv, fant »izgubi svoj nasmeh«. Pozneje vidimo, da je ta deček zares Harry Styles. Harry se spoprijatelji z ribo, ki je prav tako osamljena. Ribi pomaga, da se vrne v svojo jato, kar ga zelo osreči, zato se njegov nasmeh vrne.

Harry Styles - Adore You (Official Video – Extended Version)

Matilda

Pesem, ki te bo zagotovo spravila v jok, saj ima zelo globoko vsebino, zato podrobno prisluhni besedilu. Prav tako pa je čutiti njen čustveni naboj. Harry je priznal, da Matilda ne govori o njegovi osebni izkušnji, ampak ga je za to pesem navdihnila neka druga oseba, ki se mu je izpovedala. Njeno izkušnjo je tako povezal s protagonistko knjige Roalda Dahla, Matildo, ki je bila njegov navdih za naslov pesmi.

Harry Styles - Matilda (Audio)

Falling

Ta žalostna pesem nedvomno govori o razhodu, Harry pa se v pesmi sprašuje, kaj če je oseba, ki je niti sam ne želi ob sebi. Styles je priznal, da pesem govori o obdobju, ko je bil na najnižji točki svojega življenja. Začel je namreč čutiti, da postaja nekdo, ki ni želel biti, to pa je bilo zares težko. S takšnimi občutki se sklada tudi videospot, ki prikazuje Harryja, ki se utaplja v prostoru, ki se polni z vodo.

Harry Styles - Falling (Official Video)

Kiwi

Harry v svojih pesmih pogosto opeva sadje, zato pesem z naslovom Kiwi zagotovo ni nikakršno presenečenje. Besedila pesmi pa vsekakor ne bi povezali s sadjem, ki ima visoko vsebnost vitamina C. Prav tako se v videospotu pojavi pecivo, in ne kivi. Mešanica naslova, besedila in videospota pa je sprožila mnogo govoric. O čem torej govori pesem? Bi si upal ugibati, zakaj je pesmi naslov Kiwi?

Harry Styles - Kiwi

Fine Line

Pesem Fine Line nosi isti naslov kot Stylesov drugi album. Gre za več kot 6 minut dolgo balado, ki jo spremljajo godala, rog, klavir in kitara, v delu pesmi pa slišimo celo trobente. Daje nam občutek osamljenosti, a hkrati tudi upanja. Styles pravi, da je pesem definicija glasbe, kakršno si želi ustvarjati.

Harry Styles - Fine Line (Official Audio)

Sign of the Times

Debitantski solo singel, ki ga je pevec izdal leta 2017, je ob izdaji debitiral na 1. mesto britanske lestvice in na 4. mesto ameriške lestvice. Števila priznanja je prejel tudi spremljajoči videospot, kjer Styles leti nad otokom Skye na Škotskem. Harry pa je spregovoril tudi o pomenu besedila pesmi, razkril je, da ga je navdihnila stiska žalostne matere, ki so ji zdravniki ob porodu sporočili, da bo kmalu umrla, saj je ob porodu prišlo do zapleta. Pesem je napisana z njenega stališča, na voljo ima namreč le nekaj minut, da se poslovi od svojega otroka in mu pove, da naj ne joka, ker bo vse v redu, onadva pa se bosta nekoč še srečala.

Harry Styles - Sign of the Times (Official Video)

Golden

Golden je uvodna skladba Harryjevega drugega albuma in govori o vznemirjenju in strahu, ki ju prinaša razmerje. Styles pisanje pesmi opisuje kot svoj najljubši spomin ustvarjanja albuma Fine Line, saj je bila pesem napisana ob večerjanju in igranju kitare.

Harry Styles - Golden (Official Video)

Lights Up

Pesem nosi močno sporočilo, saj govori o svobodi. Gre za pozitivno pesem, ki poudarja refleksijo in samoodkrivanje. Spodbuja nas, da se poglobimo vase in razmislimo o tem, kdo zares smo.

Harry Styles - Lights Up (Official Video)

Love of My Life

Gre za veselo, a hkrati žalostno pesem. Harry namreč poje o tem, da je našel ljubezen svojega življenja, a jo je izgubil. V pesmi obžaluje svoje odločitve in poudarja, da ne veš, kaj imaš, dokler tega ne izgubiš.

Harry Styles - Love Of My Life (Audio)

Junior novinar

Prejšnji članekCastle Festival 2023 je razprodan!
Naslednji članekŠtudija razkriva, da sta si človek in slon zelo podobna

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.