12 stvari, ki jih je razkril intervju z Oprah in kraljevim parom

Windsor, UK - May 5, 2018: Souvenir shop in Windsor with prince Harry and Meghan Markle portraits after engagement.
Foto: IR_Stone iz iStock

Kraljica intervjujev Oprah Winfrey je javnost presenetila z ekskluzivnim intervjujem s princem Harryjem in vojvodinjo Meghan Markle. Kraljevi par je sodeloval v intimnem 2-urnem pogovoru, ki je razkril vrsto daljnosežnih pojasnil o življenju na kraljevem dvoru. Te zanima, kaj vse sta razkrila v intervjuju?

Kriza duševnega stanja

Vojvodinja iz Susseška je razkrila, da je imela zaradi poročanja tabloidnih časopisov pogosto samomorilske misli. Pred navalom tabloidov se je počutila popolnoma nezaščiteno, saj je kraljevo gospodinjstvo večkrat zavrnilo njene prošnje za pomoč in zaščito. »Vse se je dogajalo samo zato, ker sem dihala,« je dejala Meghan. »Preprosto nisem hotela biti več živa. To je bila zelo jasna, resnična in zastrašujoča misel,« je še dodala in opomnila na podporo, ki jo je dobila od moža Harryja.

 

Meghan je bila »utišana«

Meghan je v intervjuju izdala, da je bilo – odkar sta s Harryjem začela hoditi – vsem iz njenega sveta naročeno, da na vse izjave odgovorijo brez komentarja. Potrdila je sume, da je bila v obdobju življenja na dvoru »utišana« in ne samo »tiha«. Poleg tega je do poroke verjela, da jo ščiti kraljeva institucija. Nato se na dvoru ni več počutila zaščiteno in imela občutek, da nihče ne govori resnice.

Redko je lahko zapustila kraljevi dom

Med bivanjem na kraljevem dvoru je lahko vojvodinja le redko zapustila dom. Takrat so bili namreč vsi ljudje v »Firmu« – izraz za kraljevsko gospodinstvo, zelo zaskrbljeni glede tega, kako bi stvari lahko izgledale. Posledično se je Meghan počutila izredno osamljeno.

Rasistične obtožbe

Ko sta pričakovala svojega prvega otroka, sina Archija, so v kraljevem domu krožile govorice o barvi otroka. Širili so se pomisleki in pogovori o tem, kako temna bo njegova koža ob rojstvu. Meghan in Harry pa nista želela razkriti podrobnosti, ki bi lahko razkrile določeno osebo.

Spor z vojvodinjo Cambriško

Nekaj dni pred poroko princa Harryja in Meghan, naj bi se zanetil spor med nevesto in vojvodinjo Cambriško. Kate naj bi nekaj trenutkov pred poroko jokala, vendar se to v resnici ni zgodilo. Tu je Meghan opozorila na lažnive zgodbe medijev, saj se je zgodilo ravno obratno. »Nekaj ​​dni pred poroko je bila Kate razburjena zaradi nečesa, kar je zadevalo obleke s cvetlicami. To me je v tistem trenutku resnično prizadelo in spravilo v jok,« je priznala Meghan. Kljub temu pa se je Kate kasneje opravičila in ji prinesla rože.

Princ Charles prenehal sprejemati Harryjeve klice

Princ Harry je v pogovoru z Oprah zanikal zaslepitev kraljice in poudaril, da jo preveč spoštuje. Poleg tega je izdal, da je po njunem odhodu z dvora, njegov oče prenehal sprejemati njegove klice. Sedaj sta v boljših odnosih, normalno komunicirata, kljub temu pa bosta morala na svojem odnosu graditi še kar nekaj časa. Harry je poleg tega poudaril, da se je zaradi njegovega odziva počutil resnično razočaran.

Princ Harry finančno odrezan

Princ je dejal, da je od začetka leta 2020 – odkar sta se z vojvodinjo odselila, prenehal prejemati kraljevi denar. Poudaril je, da je zaradi tega bolj motiviran za sklepanje donosnih poslov z velikimi podjetji. Edini denar, ki naj bi mu ostal, je tisti, ki mu ga je zapustila princesa Diana.

Skrivna poroka

Par, ki je imel slavno poročno slovesnost 19. maja 2018, naj bi se poročil že tri dni prej. Zaobljube sta si izmenjala sama na svojem dvorišču z nadškofom Canterburyjem.

Razkritje spola drugega otroka

V intervjuju z Oprah je par razkril spol svojega drugega otroka. Njunemu prvorojenemu sinu Archiju se bo pridružila sestrica. Harry je ob razkritju dejal, da se počuti neverjetno in da je izredno hvaležen. Poleg tega sta poudarila, da je to njun zadnji otrok, saj sta dva ravno dovolj.

Harry se je počutil ujetega

Oprah je Harryja vprašala, ali bi odstopil od kraljevskih dolžnosti, če ne bi bilo Meghan. Na njeno vprašanje je odgovoril z ne. Poudaril je, da je bil ujet, a tega dokler ni spoznam Meghan sploh ni vedel. Z ujetostjo je namigoval na sistem, v katerega so ujeti tudi ostali člani njegove družine – njegov oče in brat.

Kraljica je čudovita

Meghan je dejala, da je bila – kljub ostalim nevšečnostim na dvoru – kraljica do nje vedno čudovita. Ob tem se je spomnila njunega potovanja z vlakom, ko ji je kraljica podarila par bisernih uhanov in ogrlico ter si z njo delila odejo. Princ Harry je ob tem dodal, da je z babico v resnično dobrih odnosih: »Ona je moj poveljnik«.

Kokošnjak z rešenimi piščanci

Oprah je par intervjuvala v njunem novem domu v Santa Barbari. Del intervjuja je potekal tudi v njunem kokošnjaku, kjer je bilo polno piščancev, ki jih je par rešil iz tovarniške farme.

 

VIRThe guardian
Prejšnji članekLidl po novem tudi v prodajo avtomobilov
Naslednji članekNe zamudi enkratne priložnosti za potovanje na Luno

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.