20 milijonov dreves za lepšo prihodnost

MrBeast je YouTuber, ki je začel s to več kot uspešno akcijo. Ni minil teden, ko je že bilo zbranih več kot enajst milijon dolarjev za enajst milijonov posajenih dreves. Sedaj pa je številka zrasla že na več kot štirinajst milijonov.

Planting 20,000,000 Trees, My Biggest Project Ever!

Glavna objektiva akcije je zbrati 20 milijonov dolarjev do leta 2020, torej v dveh mesecih, da se bo posadilo 20 milijonov dreves do leta 2022. Vse skupaj se je začelo s predlogom enega od naročnikov MrBeasta. Ko je le ta pridobil dvajset milijonov naročnikov na YouTubu, je želel narediti nekaj velikega. Predlog za posaditev dreves se je razširil in kmalu so vsi želeli, da se uresniči. MrBeast se je združil z Markom Roberjem, in zadala sta si cilj, posaditi dvajset milijonov dreves.

originalna prošnja enega od naročnikov

Akcija se je hitro razširila. Sodelovati je začelo na stotine YouTuberjev, med njimi tudi PewDiePie, TheOddOneOut in Jacksepticeye.

A akcija se je razširila še dlje, milijon dolarjev je daroval še sam Elon Musk, potem pa ga je za eno drevo prehitel Tobi Lutke – ustanovitelj podjetja Shopify. Med velikimi donatorji so tudi Alan Walker, CEO Twitterja in Jeffree Star.

seznam največjih donatorjev

Tudi ti lahko pomagaš, vsako drevo šteje. Daruj 1 dolar za eno drevo.

Prejšnji članekTop 10 New York
Naslednji članekSvetovni pokal v alpskem smučanju: Slovenke znova navdušujejo!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.