Top 10 New York

Kip Svobode

Ena najbolj prepoznavnih atrakcij na svetu. Stoji na svojem otočku Liberty, kamor lahko tudi greš. Lahko pa si gospo Svobodo ogledaš od daleč.

Kip Svobode
Kip Svobode.

Central Park

Verjetno najbolj znan park na svetu je ogromen zelen park v katerem se lahko tudi izgubiš. No, to se verjetno ne bo zgodilo. Park je čudovit, prelep in ti prinaša svežino v betonu New Yorka.

Central Park
Central Park.

Empire State Building

Zaščitni znak New Yorka in nekoč najvišja stavba na svetu. Z razgledne etaže si lahko ogledaš mesto in če ti vreme dovoljuje vidiš še kaj več.

Empire state building
Empire state building.

Broadway

Velika želja mnogih je ogledati si predstavo ali muzikal v Broadwayu. Cats, Lion king, Hamilton in tako naprej te že čakajo.

Broadway
Broadway.

Memorial WTC (11. 9. 2001)

Mnenja o dogodku damo na stran. Spomenik posvečen tistim, ki so izgubili življenje na tragičen dan pred skoraj 20 leti. Poleg tega pa so to slapovi, ki so največji narejeni s strani človeka.

Memorial
Memorial.

Times Square

Posebej čudovit za Novo leto, a nič manj med letom samim. Lahko počneš skoraj vse, kar ti srce poželi. Nekaj, kar moraš videti, ko si v New Yorku.

Times Square
Times Square.

Brooklyn most

Eden najbolj znanih mostov na svetu. Avto, kolo, taksi ali pa peš. Čezenj lahko greš kakorkoli želiš, naš nasvet pa je da preveri kje je začetek mostu.

Brooklyn bridge
Brooklyn most.

Terminal Grand Central

Železniška postaja v New Yorku, ki jo največkrat vidimo v filmih in tudi risankah. Proti našim je to pravo mesto.

Železniška postaja
Grand central.

Javna knjižnica

Ogromna knjižnica, ki ima vrste za vrsto knjig in klopi kamor se lahko usedeš in bereš. Tisti, ki ljubimo knjige je to must see. Za ostale pa tudi.

Javna knjižnica
Knjižnica.

Wall Street

Čeprav lahko vidiš le stavbe je ta ulica nekaj kar pozna vsaka oseba. Razteza se čez osem ulic in v njeni bližini je mnogo drugih stvari, ki bi znale pritegniti pozornost.

Wall Street
Wall Street.
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekDružbeni problemi, ki pestijo moške (2. del)
Naslednji članek20 milijonov dreves za lepšo prihodnost
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.