5 stvari, ki se jih moraš znebiti v novem letu

V novo leto smo letos vstopili drugače kot smo vajeni. A nekaj se ni spremenilo – novoletne zaobljube! Ja, januar je vsako leto v znamenju zaobljub in niti korona nam tega ne more preprečiti. Kaj torej izboljšati v novem letu? Čemu se odreči?

Nezdravim navadam

Ja, ta je res logična! Ampak pomisli – res vsako noč spiš dovolj ur? Si dovolj na zraku ali preživiš večino prostega časa zaprt v sobi? Ješ raznoliko prehrano ali si se v prazničnem decembru napokal piškotov in potice?

Biti bolj zdrav ne pomeni samo preživljati več ur na dan v fitnesu in jesti samo sadje in zelenjavo. Biti zdrav pomeni biti naspan, biti zadovoljen sam s sabo in jesti uravnoteženo ter raznoliko prehrano. Balance is key!

gozd

Ljudi, ki te spravljajo ob živce

Vsakdo pozna koga, ki ga spravlja ob živce, a se še vedno druži z njim. Zakaj? Morda zato, ker se ljudje bojimo sprememb. A če nas je 2020 kaj naučilo, je to, da ne smemo izgubljati časa s stvarmi, ki nas spravljajo v slabo voljo. Zato naj bo 2021 leto sprememb – tokrat pozitivnih!

 

Hitri modi

Že vrabci čivkajo, da je hitra moda slaba za okolje in za naš planet. Zato je 2021 že skrajni čas, da opustimo nenehno nakupovanje oblačil, ki jih ne potrebujemo in začnemo kupovati kvalitetnejše izdelke, ki trajajo dlje. Tudi pri nas je veliko mladih in nadobudnih dizajnerjev, ki ustvarjajo res kulske kose oblačil, za katere je vredno prišparati in odšteti kak evro več!

oblačila v trgoviniPlastiki za enkratno uporabo

Seveda je odrekanje plastiki dolgotrajen in mučen proces. Plastika je pač povsod! A za začetek lahko prenehaš z nakupovanjem plastenk, v baru zavrneš slamico, šampon v embalaži zamenjaš za trdi šampon, zobno pasto v tubi za zobno pasto v tabletkah ter plastično ščetko za bambusovo. Že majhne spremembe doprinesejo veliko.

steklenice za vodo in termosi

Odlašanju

Odlašanje na jutri je slaba navada, s katero se najverjetneje vsi spopadamo. Zate imam en trik: ne odlagaj na kasneje tistega, kar lahko narediš v dveh minutah. Se ti v sobi nabirajo kozarci in skodelice? Pospravi jih v pomivalni stroj zdaj, saj ti bo vzelo manj kot dve minuti. Prav tako ti veliko časa ne bo vzelo, če namesto na pult posodo po zajtrku takoj pospraviš v stroj. Tako bo tvoj dom takoj čistejši in bolj pospravljen, ti pa se ne boš nenehno obremenjeval, kaj vse moraš še postoriti!

Srečno! Naj bo 2021 uspešno! ?

Prejšnji članekLeto 2020: pogled nazaj
Naslednji članekSvetovalni SOS telefon zdaj odprt 24 ur na dan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.