5 stvari, na katere moraš pomisliti, preden kupiš psa

Psi so lepi in luštni in zabavni, sploh mladički. In čeprav je to res, je pomembno, da preden se odločiš za nakup ali posvojitev psa, sam ugotoviš, ali si nanj res pripravljen. Spodaj te čaka pet osnovnih dejavnikov, ki jih moraš obkljukati, da se prepričaš, da boš svojemu ljubljenčku lahko nudil dober dom.

Čas

Psi čez vse potrebujejo čas. Pripravi se na sprehode ob vseh urah dneva, ob vročih poletnih in snežnih zimskih dneh. Psi potrebujejo ljubezen, igro, socializacijo z drugimi psi, dobro vzgojo in seveda ogromno gibanja.

Denar

V najboljšem primeru bo tvoj pes potreboval le cepljenja, hrano in igrače. A psi lahko zbolijo ali imajo določene bolezni, ki potrebujejo zdravila in redne obiske veterinarjev. Tudi ob taki situaciji bodi finančno in časovno pripravljen skrbeti zanj.

Prostor

Garsonjera v Ljubljani pač ni za Borderskega ovčarja. Pazi, da imaš dovolj prostora, da se bo tvoj pes lahko normalno gibal, saj nekateri psi potrebujejo več prostora. Razmisli, kje bo pes pozimi, če bo mrzlo, in ali mu lahko omogočiš okolje, ki je primerno zanj.

Prihodnost

Lahko imaš trenutno dovolj časa, denarja in prostora, a zavedaj se, da psi živijo dolgo. Vprašaj se, kakšno bo tvoje življenje čez deset ali petnajst let in se prepričaj, da boš za psa sposoben skrbeti tudi čez toliko časa.

Odgovornost

Pes je ogromna odgovornost, zato moraš biti nanj pripravljen. To moraš ugotoviti sam pri sebi. Razmisli o svoji želji, namenih in se postavi na realna tla. Pogovori se z ljudmi v svojem življenju in pridobi njihovo mnenje.

Če si obkljukal vse kriterije, prebral ogromno drugih virov in se pozanimal o pasmah psov, potem upam, da najdeš popolnega psa za njegov večni dom. Pa zapomni si, #adoptdontshop!

Prejšnji članekBomo študentje zastopani v prihajajočem protikoronskem paketu 6?
Naslednji članekZnanstveniki odkrili, da so eko bleščice prav tako škodljive kot navadne

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.