5 trendov pri okraševanju božičnega drevesca v letu 2023

Trendi pri božičnih drevescih v decembru 2023
Trendi pri božičnih drevescih v decembru 2023 Foto: vicnt iz iStock

Prazniki so pred vrati, mnogi med nami pa se pripravljamo na okraševanje božičnega drevesca – če tega nismo storili že sredi novembra. V prispevku boš našel 5 letošnjih trendov in nasvetov za okrasitev božičnega drevesca.

DIY okraski za smrekco

Izdelava lastnih okraskov je čudovit način, da drevescu dodaš svojo osebnost. Razmisli o izdelavi okraskov iz slanega testa tako, da zmešaš moko, sol in vodo ter jih nato oblikuješ in spečeš. Ko se ohladijo, jih lahko pobarvaš in okrasiš s prazničnimi barvami in motivi. Druga ideja pa je: zberi družinske fotografije in jih postavi v prozorne plastične okraske. To ne doda le osebne note, ampak služi tudi kot sprehod po poti spomina, ko jih obesiš na drevo.

4 Female hands hanging dried orange slices on Christmas tree. Christmas preparation, zero waste, natural decor, aromatherapy

Naravni elementi

Če v svoj božični dekor vneseš naravo, ustvariš prijeten in rustikalen ambient. Naberi storže, želod ali majhne veje in jih prepleti z vejami božičnega drevesa. Dodaš lahko tudi umetne jagode ali bodičevje za popestritev z barvami. Za dodaten pridih rahlo poškropi vejice s pridihom zlate ali srebrne barve za nekaj glamurja. Ta kombinacija naravnih in prazničnih elementov zagotavlja harmoničen in vizualno privlačen videz.

3 Christmas polaroid photo frames hanging on rope over red background

Spominski okraski

Spominski okraski spremenijo božično drevo v pripoved o zgodovini vaše družine. Razmisli o okraskih, ki predstavljajo mejnike, kot je tvoj prvi božič, nov dom ali posebne počitnice. Ustvarit tradicijo vsakoletne izbire novega spominskega okraska in sestavi zbirko, ki pripoveduje tvojo ali vašo edinstveno zgodbo. Ročno izdelani okraski, ki so jih ustvarili domači ali pa tisti, ki se prenašajo skozi generacije, lahko postanejo cenjena dediščina in drevescu dodajo plast sentimentalne vrednosti.

Praznični trak in girlande

Izbira trakov in girland lahko bistveno vpliva na celoten videz drevesa. Široke bleščeče trakove lahko uporabiš za dodaten božični učinek, ki doda še nekaj dramatike in elegance. Girlande iz vrvice ali vreče prispevajo k rustikalnemu ali kmečkemu motivu. Razmisli tudi o prepletanju luči s trakom ali girlandami za sijoč učinek. Mešanje različnih tekstur in vzorcev lahko ustvari vizualno zanimiv in dinamičen prikaz.

1 alternative tree upside down on the ceiling. Winter home decor. Christmas tree in loft interior against brick wall. Old vintage furniture.

Na glavo obrnjeno drevo

Na glavo obrnjeno božično drevo je drzna in sodobna izbira, ki se najbolj odmakne od tradicije. Ne služi le kot edinstvena osrednja točka prostora, temveč omogoča tudi več prostora za okraske in okraske. Razmisli o obešanju okraskov različnih dolžin za nor učinek. Ta slog ponuja tudi odlično priložnost za predstavitev vrhunskega vrha drevesa, ne glede na to, ali gre za veliko pentljo, prevelik okras ali kreacijo po meri, ki okrona obrnjeno drevo s pridihom izvirnosti.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekS Telemachovim projektom Job Lab mladi bolje pripravljeni na trg dela
Naslednji članekRecept za kuhano rosé vino! Trendi pijača za praznični čas (VIDEO)
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.