S Telemachovim projektom Job Lab mladi bolje pripravljeni na trg dela

Predavalnica
Foto: on TELEMACH d.o.o.

Vstop na trg dela je za vsakega mladega človeka velika prelomnica in tega se zavedajo tudi pri telekomunikacijskem podjetju Telemach Slovenija. Zato drugo leto zapored organizirajo projekt Job Lab, s katerim pripravljajo mlade na prvo zaposlitev na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Pri izvajanju delavnic zaposlitvenega laboratorija sta se Telemachu pridružila tudi regionalni razvojni center United Cloud in Tehnološki park Ljubljana.

Z lansko prvo izvedbo Job Laba so bili v podjetju izjemno zadovoljni, prav tako so bili zelo pozitivni odzivi dijakov, zato ni bilo nikakršnega dvoma, da bodo v Telemachu projekt nadaljevali. So pa program še razširili ter nadgradili, da bodo dijakom kar najbolje predstavili nove dimenzije tehnologije sedanjosti in prihodnosti.

Dijaki nosijo očala za virtualno resničnost
Foto: on TELEMACH d.o.o.

Tako kot v prejšnjem šolskem letu tudi v tem izvajajo delavnice za dijake Srednje elektro-računalniške šole in tehniške gimnazije iz Šolskega centra Novo mesto, na novo pa so se povezali s Šolskim centrom za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana in njihovim programom Tehnik elektronskih komunikacij.

Delavnice so osredotočene na razvoj veščin, ki jih delodajalci najpogosteje iščejo, zato lahko dijaki z njihovo usvojitvijo bolj samozavestno vstopijo na trg dela. Hkrati se spoznavajo tudi z virtualno resničnostjo in umetno inteligenco, ki se kažeta kot ključni za prihodnost tehnologije.

Telemach s projektom Job Lab prepoznava pomembnost sledenja trendom in razvoju na področju telekomunikacij, obenem pa se z njim odziva na pomanjkanje kadra s ključnimi kompetencami, ki so v industriji iskane in zaželene. Sodelovanje na delavnicah tako za dijake predstavlja edinstveno priložnost za oblikovanje uspešne kariere v digitalni dobi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.