99-letni veteran zbral že več kot 22 milijonov

Načelnik Tom Moore je 99-letni veteran iz druge svetovne vojne, ki v času koronavirusa opravlja dobro delo. Za zdravstveni sistem je želel zbrati tisoč funtov, a je to številko presegel že zdavnaj. Trenutno je pri 22 milijonih funtov, ki pa jih bo do svojega rojstnega dneva, ki je konec aprila, še presegel.

»Oblaki bodo izginili in sonce bo spet posijalo na vas«

Na spletni strani Just Giving nam je za svoj 100. rojstni dan pripravil veliko presenečenje. Na svojem 25 metrskem vrtu je želel do svojega rojstnega dneva prehoditi sto razdalij vrta. Po nekaj dneh je to že opravil in od 16. aprila naprej še vedno hodi. Njegova prva želja je bila tisoč funtov, ki pa jih je presegel že nič kolikokrat. V času pisanja članka je pri 22 milijonih funtih. Številka pa se bo še dvigovala do njegovega rojstnega dneva, ki bo konec meseca.

99-letni veteran hodi s pomočjo hodulje in svoje družine, ki ga spremlja ob vsakem koraku. Denar preko fundacije zbira za britanski zdravstveni sistem NHS. Neverjetne številke si lahko ogledaš na strani fundacije Just Giving in tudi doniraš. Pojavila se je tudi peticija, ki jo je podpisalo že več kot 300 tisoč ljudi. Mnogi se strinjajo, da bi moral biti gospod Tom povišan v viteza s strani kraljice Elizabethe. Tako so se temu pridružili mnogi slavni in podprli to idejo in njegovo fundacijo. Vsekakor vsi upamo, da bo za svoje humanitarno delo poplačan s tem, kar bi mu bilo v veliko veselje.

Načelnik Tom
Načelnik Tom

O načelniku

Tom Moore je bil rojen leta 1920 v mestecu Keighley blizu Yorkshira. V drugi svetovni vojni je bil del polka Wellingtonskega vojvode (DWR op.p) v Indiji in Sumatri. Po vdaji Japoncev se je vrnil na Otok in postal inštruktor vožnje oklepljenih vojnih vozil.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

VIRBBC, Just Giving
Prejšnji članekKdo vse je napovedal izbruh novega koronavirusa?
Naslednji članekSamoizolacija je priložnost za nov hobi
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.