Samoizolacija je priložnost za nov hobi

Senior women sews by hand and making heart shape ornament.
Foto: PointImages iz iStock

V samoizolaciji smo že tedne. Vse omarice so pospravljene, vse knjige prebrane, vsa oblačila polikana, vse serije pregledane in vsi družinski člani med seboj skregani. ?

Čas je za nov hobi, ki ti bo krajšal čas med prestavljanjem zoprnih študijskih obveznosti na »kasneje«. ?

Pobarvanke

Nazaj v otroštvo! Na spletni strani Super Coloring najdeš nešteto pobarvank za otroke in za odrasle. Lahko jih barvaš kar online, ampak natisnjena različica ima tisti poseben čar. Če ti kombiniranje barv res dobro uspe, lahko izdelek celo uokviriš, ali ga podariš. Poišči barvice, voščenke, flomastre. It’s fun time!

Food art

Je ena izmed precej novodobnih oblik umetnosti. V zadnjem času se iz priprave in postrežbe obrokov v elitnih restavracijah dela prave performanse. Izraz food art obsega vse od priprave, kuhanja in predstavitve na čimbolj kreativen način. Vzemi si čas (ker ga imaš najbrž na pretek) in naredi največ kar lahko iz svojega obroka. Pusti domišljijo na plan!

Že z majhnimi spremembicami boš dvignil nivo postrežbe. Naj bo tvoj obrok vreden fotografije!

Šiviljstvo

Prebrskaj omaro. Zagotovo boš našel oblačila, ki potrebujejo nekaj popravkov, da bodo spet primerna za obleči. Prišij vse manjkajoče gumbe, zakrpaj (neželjene) luknje in skrajšaj predolge hlačnice. Če si za akcijo, lahko dolgočasne kose predelaš v nekaj, kar boš z užitkom nosil. Prišij čipkast obrobek, dodaj gumbe, združi blago različnih kosov. Iz stare flanelaste srajce lahko ustvariš cute pomladno oblekico, iz ponošenih kavbojk torbo, iz starih majic pa krpanko, ki te bo grela med binganjem. Omara bo osvežena, ti pa zadovoljen sam s seboj.

Več idej najdeš na YouTubu.

28 CREATIVE IDEAS TO REMAKE OLD CLOTHES AND SAVE YOUR MONEY

Ples

 

Mogoče plešeš na vsakem dogodku, ali pa nisi plesal že od osnovnošolskih plesnih uric. V samoizolaciji imaš dovolj časa, vse kar potrebuješ je dobra glasbena podlaga. Če nimaš ideje za koreografijo, jo boš zagotovo našel na YouTubu. Odpleši slabo voljo stran.

Hand craft

V duhu bližajočih se praznikov ustvarjaj dekoracijo. Povabi tudi druge člane gospodinjstva, sploh otroke, ki bodo zagotovo uživali. Ustvarjaš lahko z enostavnimi materiali, ki jih najdeš po kuhinjskih in pisarniških predalih. Naj bo barvito!

10 Amazing #Easter Craft Ideas | Easter Crafts Compilation | Easter Crafts for Kids

Prejšnji članek99-letni veteran zbral že več kot 22 milijonov
Naslednji članekHoroskop v karanteni: Kaj bo vsak znak počel?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.