Ali letos potrebujemo božične lučke in jelko po mestih?

Občine so tudi letos okrasile svoja mesta z lučkami, jelkami in drugim okrasjem. Nekatere prireditve, predvsem Miklavževe, so odpovedane in postavljajo pod vprašaj tudi preostale, ki še sledijo. Pri vsem tem pa se pojavlja vprašanje, ali letos sploh potrebujemo okrasitev in jelke v večjih mestih?

Ljubljana 220 tisoč €, Koper 140 tisoč € in drugi proračuni

Ljubljana je lanski december za okrasitev namenila več kot 200 tisoč evrov. Letos pričakujejo manjši strošek, a to je zelo relativen podatek. Koper, Ljubljana in Maribor so vsako leto veljali za mesta, ki jih družina v decembru mora videti. Letos verjetno ne bo tako in razen lokalnih prebivalcev, zaslužka ne bo. Prav tako ne bo božičnih sejmov, koncertov in podobnih dogodkov.

Šest največjih mest Slovenije je v prejšnjem letu skupaj za okrasitev namenilo najmanj pol milijona evrov. Letos bo številka manjša na račun vseh odpovedi in ukrepov. To pa ne pomeni, da božiča ne bo. Božič bo!

Božič

Denar v drugačne namene

Božič v družinskem krogu veliko pomeni in zato bi okrasitev morala biti. V takem obsegu ali manjšem so (najverjetneje) razmišljali na vsaki posamezni občini. Predvsem pri manjših smo že videli odstop od okrasitve in podaritev tega zneska za drug namen.

Veliko ljudi je mnenja, da bi prižgana okrasitev predstavljala velik strošek po deveti uri, ko velja policijska ura, in vse do šeste. Ni še določeno ali se bodo občine tega držale, vseeno pa je to nekaj, o čemer lahko močno razmislijo.

Kaj pa si ti misliš o okrasitvi mest in proračunih za to? Zapiši v komentar.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekHuawei Next Image: Neverjetne zgodbe treh prejemnikov »velike nagrade«
Naslednji članekKomentar: Smo študentje spet pozabljeni?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.