Ali Papež noče v Slovenijo?

Povabili so ga od leta 2015 naprej takratni premier Miro Cerar, zdajšnji premier Marjan Šarec in drugi. Papeža še kar ni v Slovenijo, čeprav smo bili z vatikansko cerkvijo vedno v dobrih odnosih.

Ali nas ima vsaj v načrtu?

Tudi na seznamu držav, ki jih bo obiskal v prihodnosti, nas za zdaj ni. To pa ne pomeni, da ne bo čutil slovenskega pridiha. Na svojem obisku Madagaskarja se bo srečal z misijonarjem slovenskih korenin, Pedrom Opeko. Na otoku pomaga revnim s pomočjo dobrih ljudi z vsega sveta.

Papež
Če je Madagaskar dol, kje je že Slovenija?

Je pa Papež Frančišek tudi v Vatikanu obkrožen s Slovenci. Tako v njegovi diplomatski službi delajo trije Slovenci. Nadškof Jurkovič, prelat Leskovar in monsinjor Roter imajo kar vidne in opazne funkcije v cerkvi. Številka pa se ne ustavi tukaj, saj ima Slovenija mnoge predavatelje v Rimu in oddelkih cerkve tako v Vatikanu in italijanski prestolnici.

Papež Frančišek
Aja, saj Slovenija pa vem kje je.

Čeprav nas ni na trenutnem seznamu, smo preveč prijetna država, da bi se nas lahko dolgo izogibal. Morda, ko se položaj v vladi pomiri ali pa zadeva z begunci. Ko pa bo prišel, ga bomo pričakali s sprejemom vrednim vodilnih verskih oseb. Rdeča preproga in tako naprej.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekSevdah ali sevdalinka
Naslednji članekInstagrammable Slovenija: IG profili, ki dajejo naši domovini novo perspektivo
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.